Kuntatoimijoiden puhelut samaan pakettiin

Vuodenvaihteen jälkeen yksi ja sama operaattori huolehtii valtaosasta Pohjois-Karjalan kuntien ja kuntayhtymien teleliikenteestä.

asiakaspalvelu
Nainen tietokoneen äärellä.
Puhelunvälittäjä työssään.Yle

Pohjois-Karjalan kuntien ja kuntayhtymien puhelinpalvelut niputetaan kolmea kuntaa lukuunottamatta yhdelle operaattorille.

Elisa Oyj:n kanssa julkaistun sopimuksen perusteella operaattori järjestää kuntien puhelunvälityksen lisäksi muun muassa terveydenhuollon asiakaspalvelun.

Pohjois-Karjalan Tietokniikkakeskuksen toimitusjohtaja Matti Hakomäki kertoo, että ratkaisua on haettu jo kauan.

- Kuntien kanssa tästä on puhuttu jo ainakin viisi vuotta. On seurattu tarkkaan ja keskusteltu kuntatoimijoiden kanssa siitä, minkälaisia sopimuksia tehdään.

- Tavoitteena on ollut että tämän vuoden lopussa kaikkien sopimukset päättyy, että päästään maakunnalliseen, yhteiseen sopimukseen.

Säästöjä haetaan keskittämällä

Uuden sopimuksen myötä saavutettavat säästöt ovat Hakomäen mukaan merkittävät.

- Puhelunvälityksen osalta kustannukset laskevat 250 000 euroa vuodessa, tietoliikenteen säästötö ovat vuositasolla 50 000 euroa, summaa Hakomäki.

Kuntalaisille luvataan parempaa palvelua uuden sopimuksen myötä. Muun muassa terveydenhuollossa tietojen saatavuuden ja henkilökunnan sekä potilaiden tavoitettavuuden pitäisi parantua.