Lahden tiede- ja yrityspuisto jatkaa kasvuaan

Uusin rakennus valmistui kesäkuussa, mutta haaveissa siintävät jo uudet laajennukset. Tavoitteena on saada seudulle lisää entistä kansainvälisempiä yrityksiä.

Lahden tiede- ja yrityspuisto
Lahden tiede- ja yrityspuiston uusi rakennus.
Kristiina Lehto / Yle

Kesällä valmistuneen rakennuksen myötä Lahden tiede- ja yrityspuisto on lähes tuplannut neliömääränsä. Muun muassa yritysneuvontaa ja toimistotilaa tarjoavalle yhtiölle parikymmentätuhatta neliötä ei ole kuitenkaan tarpeeksi.

- Silloin kun otin tehtävän vastaan, lupasin, että tavoite on satatuhatta neliötä. Eikä minun mielestäni ole mitään syytä tinkiä siitä tavoitteesta. Se tarkoittaa keskisuurta suomalaista teknologiakeskusympäristöä, joka on riittävän suuri Lahden alueen kasvun kannalta, arvioi toimitilapalveluiden johtaja Juha Määttä Lahden tiede- ja yrityspuisto Oy:stä.

Lahden tiede- ja yrityspuiston laajeneminen on toimitusjohtajan mukaan myös kaupungin etu.

- Tämä tarjoaa mahdollisuuden hankkia yrityksiä, joilla on tulevaisuudessakin kasvumahdollisuuksia. Ja kaupunkiin tarvitaan elinvoimaista yritystoimintaa ja verotuloja, perustelee toimitusjohtaja Lauri Ylöstalo.

Yritysten välinen yhteistyö houkuttaa

Uusimman rakennuksen suurin vuokralainen on Ramboll Finland, jonka ympäristölaboratorio sijaitsee sille suunnitellussa kerroksessa. Lahden tiede- ja yrityspuistossa vuokralaista houkutti muun muassa sijainti.

- Tämä on aika keskeisellä paikalla Lahdessa, ja täällä on meidän ympäristökampuksemme, kuvailee Ramboll Analytics yksikön päällikkö Outi Salonen.

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen lisäksi hän toivoo tiede- ja yrityspuistoon myös muita ympäristöön liittyviä yrityksiä.

- Me pidämme siitä, että täällä on muitakin yrityksiä. Niiden avulla saamme kontakteja, Outi Salonen toteaa.

Lahden tiede- ja yrityspuiston toimitusjohtaja näkee yhtiön tulevaisuuden valoisana.

- Lahtihan on valinnut tämän ympäristöteknologian ja cleantechin kärjekseen, ja uskon että 10 vuoden kuluttua olemme Pohjois-Euroopan johtava keskus, povaa Lauri Ylöstalo.

Hän arvioi, että se vaatii kolme tai neljä laajentumisvaihetta parin vuoden välein.

- Varmaksi en uskalla luvata, mutta toivotaan, että kahden, kolmen vuoden sisällä vietetään seuraavia avajaisia, myöntää toimitilapalveluiden johtaja Juha Määttä.