1. yle.fi
  2. Uutiset

Uuden teatterinjohtajan ensiohjauksena haastava näytelmä

Teatteri Imatran syyskausi käynnistyy lauantaina komediatrilleri Murhaloukulla. Yleisö luvataan pitää jännityksessä loppuun saakka.

teatteritaide
Murhaloukun näyttelijät Tarmo Ruubel (oikealla) ja Heikki Pöyhiä, keskellä ohjaaja Timo Rissanen.
Yle

Teatterinjohtaja Timo Rissanen ei päästä itseään tai yleisöään helpolla ensimmäisellä ohjauksellaan. Komediatrilleri Murhaloukku yhdistää komediaa ja jännitystä, ohjaajan mukaan sopivassa suhteessa.

Ohjaaminen vaati työtä, sillä pienilläkin yksityiskohdilla on merkitystä. - Kun siellä on ihan yksi-kaksi repliikkiä, niin monia katseita joutuu ohjaamaan, jotta syntyy jännite ja pelkotilat tietyillä näyttelijöillä, Rissanen kertoo.

Ohjaaja halusi tuoda Murhaloukun uuteen työpaikkaansa, koska hänen mukaansa jännitysnäytelmiä nähdään Suomessa harvoin. - Lajityyppi on niin vaikea. Jännityksen luominen vaatii tiukka, tarkkaa ja rytmitaitoista ohjausta.

Suomessa näytelmä on nähty kaksi kertaa Tampereella. Kantaesityksensä Ira Levinin käsikirjoittama Murhaloukku sai jo vuonna 1978 Broadwayllä.

Ensi-ilta teatteri Imatrassa on lauantaina 22.9. Rooleissa nähdään Tarmo Ruubel, Johanna Heimonen, Heikki Pöyhiä, Ulla-Maija Järnstedt-Kauppinen ja Kari Kinnari.

Lue seuraavaksi