Uuden teatterinjohtajan ensiohjauksena haastava näytelmä

Teatteri Imatran syyskausi käynnistyy lauantaina komediatrilleri Murhaloukulla. Yleisö luvataan pitää jännityksessä loppuun saakka.

Kuva: Yle

Teatterinjohtaja Timo Rissanen ei päästä itseään tai yleisöään helpolla ensimmäisellä ohjauksellaan. Komediatrilleri Murhaloukku yhdistää komediaa ja jännitystä, ohjaajan mukaan sopivassa suhteessa.

Ohjaaminen vaati työtä, sillä pienilläkin yksityiskohdilla on merkitystä. - Kun siellä on ihan yksi-kaksi repliikkiä, niin monia katseita joutuu ohjaamaan, jotta syntyy jännite ja pelkotilat tietyillä näyttelijöillä, Rissanen kertoo.

Ohjaaja halusi tuoda Murhaloukun uuteen työpaikkaansa, koska hänen mukaansa jännitysnäytelmiä nähdään Suomessa harvoin. - Lajityyppi on niin vaikea. Jännityksen luominen vaatii tiukka, tarkkaa ja rytmitaitoista ohjausta.

Suomessa näytelmä on nähty kaksi kertaa Tampereella. Kantaesityksensä Ira Levinin käsikirjoittama Murhaloukku sai jo vuonna 1978 Broadwayllä.

Ensi-ilta teatteri Imatrassa on lauantaina 22.9. Rooleissa nähdään Tarmo Ruubel, Johanna Heimonen, Heikki Pöyhiä, Ulla-Maija Järnstedt-Kauppinen ja Kari Kinnari.