yle.fi-etusivu

Rauhan loma-asukkaat odottavat yhä talojaan

Lappeenrannan Rauhan aluetta kehittävän Miriensiksen asiakkaat odottavat jo neljättä vuotta talojaan. Miriensiksen uusi toimitusjohtaja lupaa tehdä korjaukset syksyn aikana. Osakkaiden edustaja epäilee lupauksia.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Miriensis Rauha Virolaistalot.jpg
YLE

Kehitysyhtiö Miriensiksen asiakkaat Marina Village- asunto-osakeyhtiöissä Rauhassa odottavat jo neljättä vuotta maksettuja talojaan. Marina Village 2- asunto-osakeyhtiön hallituksen jäsen Erkki Talvitien mukaan mikään taloista ei ole valmistunut eikä loppukatselmuksia ole suoritettu.

Kirjallisesti Yle:n kysymyksiin vastannut Miriensiksen uusi toimitusjohtaja Tuomo Partanen lupaa tarvittavat korjaukset ja loppukatselmukset tänä syksynä.

- Marina Village 1-4- yhtiöiden listatut korjaukset ja lopputarkastukset saatetaan loppuun tämän syksyn aikana, Partanen lupaa.

Talvitie epäilee lupausta.

- Näissä on rakeenteellisia ja teknillisiä ongelmia ja laatutaso sellainen, että pillarilla Saimaaseen ja uudet tilalle.

Yhtiö rikkoi kaupungin kanssa tehtyä sopimusta

Miriensis on myös rikkonut Lappeenrannan kaupungin kanssa tehtyä sopimusta, jonka mukaan se ei voi myydä tontteja Rauhasta yksityishenkilöille ilman valmista asuinrakennusta.

- Miriensis on luovuttanut tontin rakentamattomana ja kuulematta kaupunkia. Tästä kaupunki on asettanut sopimuksiin perustuvan sopimussakon. Se on 70 000 euroa, Lappeenrannan apulaiskaupunginujohtaja Kari Korkiakoski sanoo.

Tästäkin asiasta Partasella on kuitenkin oma tulkintansa.

- On sopimustulkintaa onko Miriensis Oy yksittäisiltä rakennusalueilta luovuttanut tontteja rakentamattomina yksityishenkilöille. Kahden tontin osalta Miriensis Oy:llä ja Lappeenrannan kaupungilla on ollut tulkintaerimielisyys, mutta molemmat tontit ovat rakennettuja tai rakenteilla.

Konkurssit uhkaavat talonrakentajia

Rauhan alueella taloja rakentaneet Saimaa development Oy ja KKS Oy on haettu konkurssiin ja niiden asiakkaat saattavat menettää rahansa. Erkki Talvitie väittää, että näiden yritysten asiakkaita harhautettiin luulemaan, että he tekivät rakennussopimukset Miriensiksen kanssa.

- Miriensis on myynyt tontin ja samanaikaisesti joku Saimaa development on tehnyt urakkasopimuksen rakennuksesta saman asiakkaan kanssa saman henkilön allekirjoituksilla varustettuna ja vielä Miriensiksen pyöreällä leimalla varustettuna molemmat sopimukset. Näin asiakas ei varmasti ymmärrä, että kyseessä on kaksi eri yritystä. Nyt sitten, kun rakentaja menee konkurssiin niin rakennukset seisoo puolivalmiina. Ei niitä kukaan loppuun rakenna, Talvitie sanoo.

Miriensiksen toimitusjohtaja Tuomo Partasen mukaan, Miriensiksen luvalla yrityksen leimaa ei ole voitu käyttää muissa kuin Miriensiksen omissa sopimuksissa.