Hyppää sisältöön

Hakkarainen: Rikkidirektiivi on kettutyttöjen direktiivi

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) arvosteli värikkäästi kehitysapua ja rikkidirektiiviä eduskunnassa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen puhumassa eduskunnassa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen käytti räväkkää kieltä eduskunnan täysistunnossa tiistaina. Hakkarainen muun muassa suomi kehitysapua, joka hänen mukaansa ainoastaan lihottaa poppaukkoja ja nimitteli EU:n parlamentin hyväksymiä meriliikenteen rikkipäästörajoituksia kettutyttöjen rikkidirektiiviksi.  

- Olen edelleen sitä mieltä, että Suomen pitää leikata yksipuolisesti kehitysapu- ja maahanmuuttorahoituksesta, kunnes saadaan oma talous kuntoon - oma piha pitää hoitaa ensin, Hakkarainen totesi täysistunnossa.

Kansanedustaja väritti näkemystään kommentilla poppaukoista ja satraapeista. Satraapit olivat muinais-Persian maaherroja.

- Nytkin laitetaan 1,1 miljardia kehitysapuun, ja siellä vaan poppaukot lihoo ja täällä näin satraapit omaa kilpeänsä kiillottaa ja ne ihmiset, jotka tarvitsisivat apua, eivät hyödy mitenkään.

Teuvo Hakkarainen myös kritisoi EU-parlamentin viime viikolla hyväksymää rikkidirektiiviä.

- Rikkidirektiivistä sen verran, että se on Suomelle kettutyttöjen direktiivi. Nyt kun Suomella on jäänmurtajakustannukset ja tämmöiset, niin me ei hypätä - niin kuin Evilä ja Ollikainen hyppäävät - samalta lankulta. Nyt me annetaan Etelä-Euroopalle metri hyvitystä. Eihän tuo ole mistään kotoisin, Hakkarainen arvosteli.