yle.fi-etusivu

Perussuomalaisten ehdokasmäärä moninkertaistui Hämeessä

Keskustan ehdokasmäärä puolestaan on maakunnassa vähentynyt rajusti vuoden 2008 kuntavaalista.

vaalit
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki ja kaupungin johtaja Tapani Hellstén odottavat äänestystulosta.
Yle Kari Mustonen

Perussuomalaiset ovat lisänneet eniten kuntavaaliehdokkaidensa määrää Kanta-Hämeessä viime vaaleista. Hämeenlinnassa perussuomalaisten ehdokasmäärä kasvoi yli kolminkertaiseksi, puolueen listoilla on nyt 46 ehdokasta.

Riihimäellä perussuomalaisten ehdokasmääränousi viime kuntavaalien kahdesta ehdokkaasta syksyn kuuteentoista ehdokkaaseen.

Forssassa perussuomalaisia ehdokkaita on nyt 15, edellisvaaleissa heitä oli yhdeksän.

Eniten ehdokkaita Kanta-Hämeen kunnissa on edelleen kokoomuksella ja sosialidemokraateilla. Esimerkiksi Hämeenlinnassa niin kokoomuksella kuin sosialidemokraateilla on täydet ehdokaslistat eli 88 ehdokasta lokakuun kuntavaalissa.

Keskustan ehdokasmäärä on laskenut Kanta-Hämeen kunnissa rajusti viime vaaleista.

Esimerkiksi Hämeenlinnassa keskustalla on lokakuun vaalissa ehdolla nyt 50 ehdokasta. Neljä vuotta sitten keskustalla oli täysi lista eli 88 ehdokasta. Myös Hausjärvellä, Riihimäellä, Lopella ja Tammelassa keskustalaisia on ehdolla selvästi vähemmän kuin viime kuntavaaleissa.

Hattulassa puolestaan keskustan on lisännyt ehdokasmääräänsä selvästi. Myös Janakkalassa ja Forssassa keskustalla on hieman enemmän ehdokkaita kuin viime vaalissa.