Perussuomalaisten Väätäinen arvostelee Soinia

Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Väätäinen arvostelee puolueensa puheenjohtajaa Timo Soinia. Helsingin piirin riidat jäytävät puolueessa.

politiikka
Juha Väätäinen

Helsinkiläinen kansanedustaja Juha Väätäinen arvostelee perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia kyvyttömyydestä ratkaista puolueen riitoja Helsingissä. Väätäisen mukaan Timo Soini joko ei halunnut, osannut, ehtinyt tai oletti vaikenemisella lakaisevan Helsingin piirin riidat maton alle.

-Miksi Timo Soini ei viheltänyt peliä poikki heti alkuun tai viimeistään elo-syyskuun taitteessa liittyen minuun tai edellisen puheenjohtajan erottamisvaatimukseen. Joko hän ei halunnut, ei osannut, ei ehtinyt tai oletti vaikenemisellaan lakaisevansa tilanteen maton alle, Väätäinen kysyy.

- Soini tukee laitonta puheenjohtajaa. Soini ei tue puolueen kansanedustajaa.

Perussuomalaisten Helsingin piirissä on riidelty kesän ajan piirin puheenjohtajasta. Helsingin piiri erotti Juha Väätäisen piirin puheenjohtajuudesta kesällä.

Juha Väätäinen vahvisti tiistaina, ettei lähde perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaaksi Helsingissä juuri tämän jupakan vuoksi.

- Olen lojaali Soinille, mutta eri mieltä virheellisistä ratkaisuista. Onko Soini lojaali minulle, kas siinä kysymys.

Väätäisen mukaan Timo Soini pyysi häntä Helsingin piirin puheenjohtajaksi ja maanlaajuisen kuntavaalikiertueen vetäjäksi.

Väätäinen valmis eurovaaliehdokkaaksi

Juha Väätäinen sanoo olevansa valmis eurovaaliehdokkaaksi, jos kenttä pyytää.

- Ymmärrätte, että jos kierrän maata ja tapaan ihmisiä, niin kannatusta on, sanoi Väätäinen tiedotustilaisuudessaan.

Väätäinen: Soinin ongelma ylipaino

Soinin ongelma on Väätäisen mukaan epävakaa terveys ja 40 liikakiloa.

-Soinillakin on ongelmansa. Rohkenen nyt sanoa, että ongelmahan on hänen ajoittain horjuva terveytensä, liian suuri työtaakka, jonka jakaminen tuntuu vaikealta ja ongelman ydinhän näkyy 40 liiassa kilossa, Väätäinen sanoi.

Väätäinen sanoo, ettei itse tavoittele perussuomalaisten puheenjohtajan paikkaa.