Koe uusi yle.fi

Lämmitettävä tekonurmi lisää rutkasti Pullerin kentän käyttöä

Hämeenlinnan ensimmäisen lämmitettävän tekonurmikentän rakentaminen alkaa Pullerilla jo syksyllä. Kaupungin suunnitelmissa on muokata Pullerin alueesta yksi Hämeenlinnan keskeisistä liikuntapaikoista.

Jalkapallokenttä
Lapset pelaavat jalkapalloa ruohokentällä.
Yle

Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Jorma Hassinen kertoo, että tekonurmikentän rakentamisesta on jo tehty periaatepäätös.

- Mutta ennen rakentamisurakkaa halliyhtiö odottaa Koulutuskeskus Tavastian päätöstä ostaa Punaportin liikuntahalli 1,3 miljoonalla eurolla. Punaportin myynnistä saaduilla rahoilla on nimittäin tarkoitus kattaa lämmitettävän tekonurmikentän kustannuksia.

Koulutuskeskus Tavastian yhtymähallitus on jo näyttänyt vihreää valoa Punaportin liikuntahallikaupalle, mutta kauppaan tarvitaan vielä Tavastian yhtymävaltuuston päätös. Valtuusto kokoontuu syyskuun lopulla. Tällöin päätetään lopullisesti Punaportin kaupasta. Hassisen mukaan on kuitenkin mahdollista, että Pullerin rakennusurakka alkaa jo ennen yhtymävaltuuston kokousta.

Hassinen muistuttaa, että lämmitettävä tekonurmikenttä lisää merkittävästi Pullerin käyttöä.

- Tekonurmella ei ole käyttörajoituksia niin kuin normaalilla nurmikentällä vaan siellä voidaan pelata vesisateella ja vaikka kuinka monta peliä ja harjoitusta päivässä.

Suuntaus on Hassisen mukaan koko ajan se, että lämmitettäviä tekonurmikenttiä rakennetaan lisää, koska ne ovat helpompi hoitoisia ja käytettävissä koko ajan lähestulkoon ympäri vuoden lukuunottamatta nyt ihan pahimpia talvikuukausia.

Palloilijat tyytyväisiä

FC Hämeenlinnan joukkueenjohtaja Heikki Hartikka on tyytyväinen, kun tekonurmi viimein saadaan Hämeenlinnaan. Hän sanoo, että se pidentää joukkueen harjoittelukautta keväällä ja syksyllä.

- On aivan eri asia harjoitella ulkoilmassa kuin sisähallissa.

Myös aikaisin keväällä pelattavan Suomen cupin ottelut voitaisiin säiden puolesta tarvittaessa pelata Hämeenlinnan Pullerilla.

FC Hämeenlinnan lisäksi myös Hämeenlinnan jalkapalloseura ja Hämeenlinnan Härmä käyttävät Pulleria harjoitus- ja pelialueena.