Puhdistus on Suomen Oscar-ehdokas

Antti J. Jokisen ohjaama Puhdistus on Suomen ehdokas parhaan vieraskielisen elokuvan kategoriaan, jonka lopulliset finalistit valitaan tammikuussa.

kulttuuri
Laura Birn & Tommi Korpela
Laura Birn ja Tommi Korpela Puhdistus-elokuvassa.Solar Films

Antti J. Jokisen ohjaama Puhdistus on valittu Suomen Oscar-ehdokkaaksi. Valinnan teki Suomen Filmikamari. Lopulliset Oscar-ehdokkuudet julkistetaan tammikuussa Yhdysvalloissa. Puhdistus on vasta ehdolla vieraskielisten elokuvien sarjaan.

Suomen Filmikamarin raadin mukaan Puhdistuksen tarinankerronta on poikkeuksellisen hieno ja se pitää katsojan otteessaan. Raati pitää myös elokuvan näyttelijätyötä häkellyttävän hienona ja elokuvassa kaikki elokuvanteon osa-alueet ovat ammattimaisen onnistuneesti toteutettu.

Sofi Oksasen romaaniin perustuva Puhdistus-elokuva sai ensi-iltansa syyskuun alussa. Elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään muiden muassa Laura Birn, Liisi Tandefelt, Amanda Pilke, Peter Franzén ja Krista Kosonen.

Oscar-palkintoja Yhdysvalloissa hallinnoiva elokuva-akatemia pyytää vuosittain kaikkia elokuvia tuottavia maita nimeämään yhden ehdokkaan parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-kilpailuun. Lopulliset Oscar-ehdokkuudet julkistetaan 10. tammikuuta ja Oscar-palkinnot jaetaan 24. helmikuuta.