Koe uusi yle.fi

Heinolan erikoisuus täräyttää: Tavoitteena 10 valtuustopaikkaa

Parempi Heinola -nimellä kuntavaaleihin marssiva heinolalaisryhmä haluaa merkittävän aseman valtuustossa. Sensijaan valtakunnallisessa nosteessa oleva perussuomalaiset ei ole saanut vaali-intoa täyteen liekkiin kannattajiensa joukossa.

Kotimaa
Parempi Heinola-ryhmän Petteri Niemi ja perussuomalaisten Pekka Moilanen vaalitentissä
Tuija Veirto / Yle

Kaikki puolueet esiintyivät sovinnonhaluisesti Yle Lahden vaalikiertueen avauksessa Heinolassa. Kunnallisen päätöksenteon haluttiin olevan kivutonta ja kaupungin vahvuudet löytävää - se onnistuu parhaiten itsenäisenä Heinolana, tuumivat kaikki vaalisirkukseen osallistuneet ehdokkaat.

Räväkin kannanotto uudistumisen puolesta kuultiin ääniharava Matti Sepän pudottamista ehdokaslistalta perustelemaan joutuneelta vasemmiston Juha Karilta.

- Me emme enää halunneet, että vanha änkyräkaarti valitaan valtuustoon, sanoi Kari.

Perussuomalaiset eivät jyrää protestikanavana Heinolassa?

Perussuomalaisten Pekka Moilanen yritti ärsyttää arviollaan Parempi Heinola-ryhmän Petteri Niemeä, joka oli luonnehtinut ryhmän olevan "vähemmän porvarillinen kuin aiemmin". Parempi Heinola on saanut tuplamäärän ehdokkaita perussuomalaisiin verrattuna.

- Parempi Heinola on vain entisistä kokoomuslaista tullut joukko, sanoi Moilanen.

Petteri Niemi pääsi nokittamaan suurella määrällä nuorehkoja ehdokkaita, joita eläkeläisvoittoinen perussuomalaiset ei ole saanut listalle.

- Parempi Heinola-ryhmän nuorin ehdokas on 23-vuotias. Tavoittelemme ainakin kymmentä paikkaa valtuustoon tai ylikin. Haluamme merkittävän aseman Heinolan valtuustossa, sanoi ryhmän edustaja Niemi rohkeasti.

Perussuomalaisten Pekka Moilanen muistutti, että vaikka nuoria ei ole ehdokkaana perussuomalaisissa, ikääntyminen on Heinolassa muutenkin ilmiö.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Tehtävänä tulevaisuus

Goodbye, kuukkelimetsä: Hakkuukiistat palasivat Suomeen, kun biotalous jauhaa puuta rahaksi

Ilmoitus laukauksista

Lontoon joukkohysteria: Poliisi etsii asemalaiturilla olleita miehiä

Egyptin moskeijahyökkäys

Egyptin presidentti julisti suruajan: "Moskeijaisku kostetaan äärimmäisellä voimankäytöllä"

NHL

Jere Lehtisestä tuli neljäs suomalaispelaaja, jonka pelipaita nostettiin NHL-hallin kattoon