Joensuun Katajalla yllätys mielessä historiansa ensimmäisessä europelissä

Joensuun Kataja lähtee leuka pystyssä ensi viikon tiistaina pelattavaan EuroChallengen karsintapeliin turkkilaista Aliaga Petkimiä vastaan. - Lähdemme aiheuttamaan shokkia ja pommia ensimmäisessä europelissämme, Katajan valmentaja Jukka Toijala uhoaa.

urheilu
Joensuun Katajan logo
Joensuun Kataja

Koripallojoukkue Joensuun Katajan kautta aikain ensimmäinen kansainvälisen tason peli koittaa tiistaina Joensuu Areenalla. Vastaan asettuu 2,6 miljoonalla eurolla kasattu, Turkin ykkösliigassa pelaava Aliaga Petkim Izmir.

Katajan valmentaja Jukka Toijala suojatteineen on odottanut ottelua innoissaan jo kesästä lähtien. Kataja on hakenut peliin vauhtia viime aikoina ulkomailta, kuten Viron Rakveressa järjestetystä turnauksesta.

- Emme lähde nöyristelemään. Lähdemme aiheuttamaan shokkia ja pommia ensimmäisessä europelissämme, Toijala sanoo.

Toijala viittaa suomalaiseen eurocup-historiaan, jossa on nähty myös yllätyksiä. Toijala kuitenkin myöntää vastustajan vahvuudet.

- Kyseessä on varmasti Katajan historian kovin vastustaja tähän mennessä. Olemme selvästi pienikokoisempi joukkue, joten meidän on oltava aktiivisia. Mahdollisuutemme on liikkeessä, Toijala uskoo.

Joensuun Katajan manageri Jarkko Miinin sanoo, että joukkuueen tavoitteena on myös saada Areenan lauteet mahdollisimman täyteen.

- Tavoitteena on saada paikalle 2000 ihmistä. Yhteistyökumppaneiden tuella olemme saaneet peliin ilmaisen sisäänpääsyn. Tämä ei kaiken kaikkiaan ole mitään halpaa puuhaa, sillä jotain kautta meidän on maksettava myös lennot Turkkiin ja niin edelleen, Miinin muistuttaa.

Joukkueet pelaavat toisen kerran Turkin Izmirissä 2. lokakuuta. Voittaja etenee EuroChallenge -liigan lohkovaiheeseen.