Afgaanimiesten mielenosoitus jatkuu toista viikkoa eduskuntatalolla

Päiväksi pystytetyt teltat pitää öisin purkaa eduskuntatalon sääntöjen takia.

Kotimaa
Telttoja Eduskuntatalon edustalla.
Kolme afganistanilaista turvapaikanhakijaa oli nälkälakossa yhdeksättä päivää Eduskuntatalon ja Svinhufvudin patsaan edustalla Helsingissä 18. syyskuuta.Sari Gustafsson / Lehtikuva

Kolme kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta afganistanilaista miestä osoittaa mieltään jo kymmenettä päivää eduskuntatalon edustalla. Syömälakossa olevat miehet vaativat päätösten peruuttamista.

Afganistanilaisten miesten tueksi tarkoitettua mielenosoitusta järjestävän Vapaa liikkuvuus -verkoston mukaan miehet ovat myös vaatimustensa pontimeksi ommelleet suupielensä umpeen ja pitäytyneet juomasta.

Poliisin mukaan miehet ovat päivisin pystyttäneet telttoja eduskuntatalon nurmialueelle mielenosoituksen tueksi. Yöksi teltat on kuitenkin purettava, koska leiriytyminen eduskuntatalolla on kielletty.

Mielenosoittajat ovat viettäneet joitain öitä taivasalla eduskuntatalolla.

Helsingin poliisi käy aika-ajoin tarkistamassa, kuinka mielenosoittajat voivat. Ylikomisario Jaakko Walleniuksen mukaan viranomaisten on puututtava mielenosoittajien toimintaan jossain vaiheessa, jos syömälakossa olevien terveys heikkenee liikaa.