Uusi tanssivillitys sekoittaa oppitunteja - onko Gangnam style uusi Macarena?

Gangnam style viittaa Korean pääkaupungin Soulin trendikkääseen asuinalueeseen, jossa vietetään rahakasta luksuselämää. Lisäksi se on yli 200 miljoonaa klikkausta YouTubessa kerännyt musiikkivideo. Turun Normaalikoulun oppilaiden keskuudessa Gangnam style on tällä hetkellä pop.

viihde
Turun normaalikoulun 7c:n oppilaat tanssivat gangnam style kappaleen tahtiin.
Yle / Suvi Puukangas

Turun Normaalikoulun 7c:n kuvataiteen oppitunti päättyy iloiseen tanssiin. Korealaisen teknoräppärin PSY:n kappale Gangnam style saa lähes kaikkien takapuolet irti penkistä.

- Se on kuin hevosella ratsastaisi, Bawer Yousif kuvailee.

- Siitä tulee vaan niin kiva fiilis. Niistä sanoista ei ymmärrä mitään, koska ne ovat koreaksi, mutta sitten vain tekee jotain, Darja Nironen jatkaa.

Toimii jopa lahjonnan välineenä

Myös opettajat ovat huomanneet Gangnam style -innostuksen oppilaissa. Kuvataiteen lehtori Hanna Lehtilä-Lehto pitää sitä ilon tuojana, mutta myös hyvänä mediakasvatuksen oppimateriaalina. Siinä tulevat esille kulttuuri, liikunta ja musiikki. Joskus sitä voi käyttää jopa lahjonnan välineenä.

- Yksi oppitunti oli erittäin levoton, joten sanoin oppilaille, että jos tunti menee hyvin niin lopussa voidaan katsoa Gangnam style -video. Se tunti meni erinomaisesti, Lehtilä-Lehto nauraa.

Saa näyttää hölmöltä

Korealaisen teknoräppärin huumori puree myös tanssikoulun opettajaan Taina Kovalaiseen. Hän uskoo, että hyvä huumori ja helpot tanssiliikkeet tekevät siitä niin suositun.

- Varsinkin suomalaisilla tanssijalka voi joskus mennä vähän väärään suuntaan, mutta tässä lajissa se ei haittaa. Lisäksi jokainen voi kerrankin olla luvan kanssa vähän hölmönnäköinen, Kovalainen sanoo.

Zumban veroiseksi hitiksi Kovalainen ei kuitenkaan usko Gangnam stylen yltävän.