Maakuntajohtaja tyrmistyi Liikenneministeriön tiedotteesta

Maakuntajohtaja Pertti Rajala on tyrmistynyt valtatie 8:n saneerauksen uudelleen arvioinnista. Rajala hämmästelee, että kuusi vuotta kestänyt suunnittelutyö kaipaa vielä uudelleen arviointia.

Kotimaa
Rajala
Satakunnan maakuntajohtaja Pertti Rajala.Yle / Olli-Pekka Salli

Valtatie 8:n kunnostushanke palautetaan Liikennevirastoon uudelleen arvioitavaksi.

Maakuntajohtaja Pertti Rajalalle liikenne- ja viestintäminsiteriön tiedote tuli yllätyksenä.

- Tämä on täydellinen hämmästys ja kummastus. Tuli aivan puskan takaa. Olen tässä tunnin verran koittanut ottaa selvää, että mistä on kysymys ja Liikenneministeriö ei vastaa. Myös ely-keskuksen vastuualueen johtaja on yhtälailla ymmällään. Liikenneministeriö oli maanantaina Porissa eikä sanallakaan puhunut tällaisesta. Olen todella hämmästynyt ja huomisen päivän ohjelma on tämän asian perinpohjaista selvittämistä.

- Minua järkyttää tässä asiassa ennen muuta se, että tätä tietä on nyt kahdeksan vuotta suunniteltu ja minun tietojen mukaan kuusi miljoonaa on mennyt suunnitteluun niin mitä tässä pitää nyt uudelleen arvioida ja tehdä. Toivon kovasti, että tämä Liikkenneministeriön käsittämätön byrokratia ei viivästytä tätä hanketta. Saamme huomenna meidän kansanedustajia koolle ja toivon, että saamme paikalle myös Liikenneministeriön edustajan. Tämä asia pitää nyt pikaisesti selvittää. Tämä ei missään nimessä saa viivästyttää tätä välttämätöntä saneerausta.

Hallitus sopi kehysriihessä keväällä, että valtatie 8:n Turku-Pori väliin käytetään 100 miljoonaa euroa.