Kataja: Ei syytä olla huolissaan - valtatie 8 kunnostetaan

Kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.) toteaa, että valtatie kahdeksan perusparannus ei ole uhattuna

Kotimaa

Kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.) sanoo, että liikenne- ja viestintäministeriön keskiviikkoisesta valtatie kahdeksaa koskevasta ilmoituksesta ei tarvitse olla huolissaan.

Liikenne- ja viestintäministeriö on ilmoittanut, että Liikenneviraston tekemä ehdotus väylän parantamisesta ei vastaa eduskunnan liikennepolittisia linjauksia. Ministeriö haluaa, että hanke arvioidaan uudelleen.

Kansanedustaja Katajan mukaan perusparannus ei ole vaarassa. Hänen mukaansa kyse on uusien rahoituskanavien etsimisestä. Hänen mukaansa Liikennevirasto ei ole ottanut huomioon muita rahoitusmalleja kuin perinteisen budjettirahoituksen. Kataja sanoo, että valtatie 8:n perusparannuksessa pitäisi kuitenkin pohtia myös muita malleja.

Jo keväällä esillä oli malli, jossa valtio perustaisi yhtiön vastaamaan uusista tiehankkeista. Näin rahoitus voitaisiin hoitaa perinteisen budjetin ulkopuolelta. Katajan mukaan esillä on useita eri vaihtoehtoja.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Jalonen sanoo, että hänen tietojensa mukaan kyseessä on tarkastelu, jossa yritetään saada samalla rahalla enemmän kunnostettuja kilometrejä. Tarkastelu ei hänen mukaansa kuitenkaan saa johtaa kunnostukseen käytettävän rahamäärän pienenemiseen.