Haglund: Palvelukeskus suurena Joensuuhun

Puolustusministeri Carl Haglundin (r.) mukaan puolustusvoimien palvelukeskus perustetaan mahdollisimman suurena Joensuun seudulle. Joensuun valinnan sijoituspaikaksi on arvioitu johtavan siihen, että keskuksen pääosa jää ennakoitua pienemmäksi kun tärkeimmät toiminnot halutaan pitää pääkaupunkiseudulla.

Kotimaa
Carl Haglund
Carl HaglundYle

Puolustusministeri Carl Haglundin mukaan henkilöstön määrä Joensuussa pyritään samaan kahdensadan henkilön tuntumaan. Palvelukeskus työllistänee liki 230 työntekijää runsaan kahden vuoden kuluttua.

Kansanedustaja Riitta Myller (sd.) toivoi eduskunnan budjettikeskustelussa keskiviikkona, että puolustusministeri tutkisi tarkkaan kunka paljon työtehtäviä voitaisiin Pohjois-Karjalaan siirtää. Myller toivoi, että strategisesti tärkeisiin tehtäviin ei laskettaisi liikaa työntekijöitä jotta Joensuun palvelukeskuksen työntekijämäärä kohoaisi mahdollisimman lähelle kahtasataa.

Haglundin mukaan ministeriön päämäärä on sama.

- Tavoitteena on kyllä se, että se henkilömäärä tai henkilötyövuosimäärä siellä on aika lähellä sitä tavoitetasoa mistä puhuttiin.

Suurin osa työntekijöistä on siviilejä ja valtaosa heistä naisia. Puolustusvoimat haluaa pitää pääkaupunkiseudulla muun muassa tietojärjestelmäasiantuntijoitaan.

Palvelukeskus koordinoi ja järjestää pääesikunnan alaisuudessa puolustusvoimien yhteisiä tukipalveluja, muun muassa laskutusta.

Haglundin edeltäjä Stefan Wallin (r.) päätti viime kesänä sijoittaa palvelukeskuksen Joensuuhun vaikka kaupunki sai puolustusvoimien sijoituspaikkavertailussa heikoimmat pisteet.