1. yle.fi
  2. Uutiset

Herttuatar Catherinen nakukuvat julkaistiin Ruotsissa ja Tanskassa, muttei Suomessa

Seitsemän päivää -lehteä kustantavan Allerin ruotsalainen ja tanskalainen lehti julkaisivat kuvat. Seiskan tänään torstaina ilmestyneessä numerossa kuvia ei ole.

Ulkomaat
Herttuatar Catherine vilkuttaa sateenvarjon alta.
Herttuatar Catherine tervethti yleisöä vierailulla Solomon-saarilla maanantaina.Lukas Coch / EPA

Tanskalainen Se og Hør ja sen ruotsalainen sisarlehti Se och Hör ovat julkaisseet puolialastomasta Cambridgen herttuattaresta Catherinesta otetut paparazzi-valokuvat. Saman Aller-kustantamon julkaiseman Seitsemän päivää -lehden tänään torstaina ilmestyneessä numerossa kuvia ei ole.

Seiskan vastaavan päätoimittajan Eeva-Helena Jokitaipaleen mukaan he noudattavat asiassa suomalaista lainsäädäntöä, joka kieltää yksityisalueella olevan ihmisen kuvaamisen ilman lupaa. Sama käytäntö on voimassa Ranskassa.

- Jos tätä säädöstä ei olisi, olisimme ehdottomasti julkaisseet kuvat. Nakukuvat osoittavat ehkä huonoa arvostelukykyä kuninkaallisessa asemassa olevilta ihmisiltä, Jokitaipale.

"Kuvat herttaisia ja kilttejä"

- Kuvat ovat erittäin herttaisia ja kilttejä. Minusta kuninkaallisten ei pidä saada erityiskohtelua, Se och Hörin päätoimittaja Carina Löfkvist perustelee julkaisupäätöstä Expressen-lehdelle.

- Olen todellä ylpeä siitä, että saimme Britannian tulevan kuningattaren topless-kuvien julkaisuoikeuden, sanoo Se og Hørin päätoimittaja Kim Henningsen lehtensä internetsivuilla.

Paparazzi-kuvat otettiin herttuatar Catherinen ja prinssi Williamin lomamatkalla Ranskassa. Brittihovi on tehnyt rikosilmoituksen kuvat ottaneesta valokuvaajasta.

Ranskalainen oikeus määräsi tiistaina, ettei kuvia saa enää julkaista Ranskassa ja kuvat ensimmäisenä julkaisseen ranskalaisen Closer-lehden on luovutettava kuvat brittihoville. Kuvat luovutettiin tiettävästi keskiviikkona. Se och Hörin päätoimittajan Carina Löfkvistin mukaan kuvien julkaisuoikeus ostettiin viime perjantaina.

Ranskan, Ruotsin ja Tanskan lisäksi kuvat on julkaistu lehdissä Irlannissa ja Italiassa.

Lue seuraavaksi