Aamun kirjana Karo Hämäläisen Kolmikulma

Kolmikulma kertoo Hellenia-nimisen maan – Kreikan – valtiolainojen hoitokokouksesta Helsingissä. Salaiseen kokoukseen tulevat johtavat poliitikot ja pankkiirit Euroopasta. Eräs sijoitusyhtiö aikoo estää sopimuksen ja tehdä sillä tiedolla rahaa.

Karo Hämäläinen.
Karo Hämäläinen keskusteli Seppo Puttosen ja Nadja Nowakin kanssa kirjastaan Kolmikulma

Päähenkilöt ovat Hellenian merkittävä poliitikko Conrado Iliades, joka siepataan. Suomalainen Ilari Rautavaara on suursijoittajan oikeakäsi ja nousukas.  Sieppauksen toteuttaa korkean tason toimeksiantoihin erikoistunut saksalainen Irene Adler. Iliadesin läsnäolosta kokouksessa riippuu saako varainhoidon markkinamies Rautavaara suuret rahat toimeksiantajalleen.

Karo Hämäläinen kieputtaa talouden ja politiikan tiiviisti toisiinsa. Toisin kuin edellisessä trillerissään  Hämäläinen on nyt kyynisempi. Hän kysyykin kumpi kaatuu ensin markkinatalous vai demokratia. Erottaja-trillerin kateuden ja ahneuden on nyt korvannut nöyryys. Nöyrä kannattaa olla kunhan sillä on riittävän korkea taloudellinen vaihtoarvo.

Kolmikulma ei yllä trillerinä Erottajan tasolle. Markkinatalous on maailmaa pyörittävä sekava hullunmylly, joka on sellaisenaan siirtynyt Kolmikulmaan.