yle.fi-etusivu

Valtatie 8 esillä eduskunnan budjettikeskustelussa

Liikenneministeriö ilmoitti eilen, että asia palautetaan Liikenneviraston arvioitavaksi. Lounaissuomalaiset kansanedustajat nostivat asian esille keskustelussa.

Budjettikeskustelu
Eduskunnan istuntosali.
Yle

Lounaissuomalaiset kansanedustajat ovat nostaneet valtatie 8:n perusparannuksen esille eduskunnan parhaillaan käynnissä olevassa budjettikeskustelussa.

Kansanedustajat Timo Kalli (kesk.) ja Ilkka Kanerva (kok.) sekä Petteri Orpo (kok.), Annika Lapintie (vas.), Sauli Ahvenjärvi (kd.), Jari Myllykoski (vas.) ja Kike Elomaa (ps.) nostivat asian esille keskustelussa.

Kanerva vaatii liikenneministeri Merja Kyllöstä (vas.) lupaamaan, ettei valtatie 8:n kunnostus viivästy. Kalli puolestaan haluaa tietää, onko ministeriö antamassa peruskorjaukseen lisärahaa. Sauli Ahvenjärvi muistutti, että 8-tien perusparannus liittyy myös satamien toiminnan kehittämiseen.

Liikenneministeriön keskiviikkoinen tiedote Turun ja Porin välisen valtatien peruskorjauksen uudelleenarvioinnista on herättänyt huolta Lounais-Suomessa. Arvioinnin on pelätty viivästyttävän välttämättömänä pidettyä kunnostusta, jolle on jo luvattu 100 miljoonaa euroa tällä hallituskaudella.

Seuraa keskustelua suorana videolähetyksenä täältä (Eduskunnan nettilähetys) (siirryt toiseen palveluun)