Koe uusi yle.fi

Puheenjohtajaa ei saa haukkua läskiksi

Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Väätäinen moitti puheenjohtaja Timo Soinia liiasta ylipainosta. Soinin ongelmana on Väätäisen mukaan epävakaa terveys ja 40 liikakiloa. Suurin osa keskustelijoista oli sitä mieltä, että henkilön fyysiseen habitukseen kohdistuva kritiikki on enemmän loan heittoa kuin asiallista toimintaa. Toki muutama keskustelija oli sitä mieltä, että puolueen puheenjohtajan pitäisi olla sutjakka ja sulavaliikkeinen,

Lukijoiden kanssa syntynyttä
Juha Väätäinen
Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Väätäinen Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Nimimerkki Tuttua koulun pihalta vertaa rivien välissä Väätäisen kommentteja koulukiusaamiseen.

”Oman puolueen puheenjohtajan haukkuminen lihavaksi ja tyhmäksi taitaa osoittaa tässä tapauksessa enemmän haukkujasta kuin haukuttavasta”.

Samantyyppistä vertausta käyttää myös nimimerkki parlamentti-lastentarha.

”No eikös se ole ihan itsestään selvää että jos on heikoilla skabassa, niin otetaan aseeksi toisen henkilön ulkomuoto, rotu, vaatteet tms. kun ei päästä kiinni mihinkään muuhun asiaan. Ihan niin kuin lapsilla kiusaamistapauksissa -nyt vaan puhutaan poliittisista päättäjistä, jotka istuu parlamentissa!!!”

Dennarin mielestä kommentit ovat tekijänsä peili.

”Saahan sitä kommentoida (arvostella). Pitää vaan muistaa, että kommentit kertovat hyvin paljon kommenttien antajasta, ja tuskin mitään, jos ollenkaan kommenttien kohteista. Jotkut ovat mieltä että ns "henkilöön käyviä hyökkäyksiä" ei pitäisi sallia keskusteluissa. Minusta taas ne pitää sallia, koska ne kertovat että väittelijältä loppuvat asia-argumentit. On hyvä, että tiedämme, missä kukin seisoo."

Nimimerkki Synnytystuskia? näkee Väätäisen Soini-nokittelun puolueen kasvukipuina.

”Jokaisen protestipuolueen ja räjähtäen kasvaneen puolueen ongelma. Porukkaan tulee paljon yhden-asian-ihmisiä sekä sopeutumattomia suuria egoja, joille puolue tarjoaa väylän päteä. Ideologia on usein sivuasia, itsetehostus on tärkeintä. Jos sitten homma ei menekään kuten minä-minä haluan, niin sitten tulee se 5-vuotias esiin: "en-leiki-teidän-kanssanne". Hankala olla orkesterissa, jossa on pelkkiä sooloilijoita.”

Mutta on Väätäisellä myös ymmärtäjiä.

Arvos:

"Onhan tuossa totuuden siemen ei siitä pääse yli eikä ympäri. Varmasti Timo jaksaisi paremmin (liiankin) suuren työmääränsä, jos olisi paino kohdillaan ja sitä myötä siitä johtuvat vaivat poissa."

Pasanen:

"Hmm, Soini kyllä kieltämättä näyttää siltä, että esimerkiksi vinkit terveellisestä ruokavaliosta tulisivat enemmän kuin tarpeeseen. Pitäisi katsoa mitä syö ja liikkua edes hieman joka päivä niin jaksaisi raskaassa työssäkin paremmin. Eikä tarvitsisi ärähdellä."

 

Peruskysymys oli: ”onko politiikassa sopivaa arvostella toisten fyysisiä ominaisuuksia?

Yleisen mielipiteen kiteyttää nimimerkki Lappilainen:

"Ei ole sopivaa puuttua toisen henkilön fyysisiin ominaisuuksiin".

Ensi perjantain A-Studio: Stream käsittelee aihetta Tv1 klo 21.00.