Belgialaiskaupunki komensi prostituoiduille vaatteet päälle

Prostituoidut eivät saa enää houkutella ikkunoissaan asiakkaita alasti tai pikkuhepeneissä Gentin kaupungissa. Gentin pormestarin mukaan prostituoidut ovat kuitenkin tarpeellisia kaupungille.

Ulkomaat

Belgialaisessa Gentin kaupungissa poliisi on määrännyt prostituoidut pukemaan enemmän vaatteita päälleen ja lopettamaan liian ehdottelevat eleet ikkunoissa. Määräys tulee voimaan lokakuun alussa ja sitä rikkovaa odottaa 120 euron sakot.

Prostituutio pysyy Gentissä laillisena, mutta siihen tulee säädöksiä. Ikkunoissaan neonvaloissa palveluitaan tarjoavat naiset eivät saa enää keikistellä alasti, alusvaatteissa, bikineissä tai läpinäkyvissä asusteissa. He eivät saa myöskään matkia seksiakteja asiakkaita houkutellakseen.

Gentin pormestari Daniel Termont sanoi, ettei vastusta "prostituutiota vaan harmeja".

- En ole puritaani, kaukana siitä! Gentin kaupunki tarvitsee prostituoituja, mutta heidän täytyy kunnioittaa joitain sääntöjä, Termont sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Pormestarin mukaan tyttökatujen naapurit ja jopa prostituoidut itse ovat valittaneet järjestyshäiriöistä alueella, kun ikkunoiden edessä syntyy tappeluita ja muita kähinöitä.

Paikallisen veteraaniprostituoidun mukaan ongelmia aiheuttavat Itä-Euroopasta tulevat äkäiset kilpailijattaret.

Lähteet: AFP