Metson Viinanen: Lisäosingot olivat virhe

Konepajayhtiö Metson hallituksen puheenjohtajan Jukka Viinasen mukaan yhtiön hallitus ei ollut tietoinen yt-neuvottelujen aikataulusta, kun lisäosingoista päätettiin.

talous
Metson hallituksen puheenjohtaja Jukka Viinanen.
Metson hallituksen puheenjohtaja Jukka Viinanen.Metso

Konepajayhtiö Metson päätös maksaa lisäosinkoja oli virhe, sanoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jukka Viinanen. Metson hallitus tiesi, että yhtiössä on tulossa rakennejärjestely. Viinasen mukaan tiedonkulku yhteistoimintaneuvottelujen aikataulusta petti.

- Sikäli tehtiin virhe, kun meillä ei aikanaan tiedetty aikataulua yt-neuvotteluista, kun osingoista päätettiin. Se meidän olisi tietysti pitänyt tietää, Viinanen toteaa Yle Uutisille.

Yhtiön hallitus esitti yhteensä 75 miljoonan euron lisäosinkoja samaan aikaan, kun yhtiö kertoi jopa 630 ihmisen irtisanomisista. Lisäosingot päätettiin perua, koska henkilöstö vastusti niitä.

Irtisanomisiin lisäosinkojen perumisella ei kuitenkaan ole vaikutusta. Rakennemuutokseen yhtiön pakottavat Viinasen mukaan muutokset markkinoilla.

- Se on ihan välttämätöntä tehdä nimenomaan markkinamuutosten takia. Se on Metson tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeätä, että se menee hyvin.