1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tieverkot

Pitäisikö leveäkaistateiden rakentaminen lopettaa?

Liikenteessä moni valittaa, etteivät autoilijat osaa käyttää leveäkaistateitä. Tiehallinto mietti pari vuotta sitten, että leveäkaistateiden rakentaminen jäisi historiaan uusia tieosuuksia suunniteltaessa.

Tieverkot
Liikennettä Kuutostiellä
YLE

Leveäkaistateiden rakentamisen tavoitteena oli lisätä liikenteen turvallisuutta sekä sujuvuutta. Jonoja kertyy leveäkaistateillä vähemmän, mutta onnettomuudet eivät ole vähentyneet.

Nyt kuitenkin VT 6:lle on väläytetty ohitustiepätkiä vuoroin suuntaan ja toiseen Lappeenrannasta Taavettiin nelikaistaisen tien sijaan.

Kaakkois-Suomen ely-keskuksen johtaja Antti Rinta-Porkkunen ei usko, että Etelä-Karjalaan rakennetaan kilometriäkään leveäkaistatietä. Syiksi Rinta-Porkkunen mainitsee turvallisuuden, sekä ajotaidottomuuden.

- Osa ihmisistä ei osaa ajaa leveäkaistateillä oikein, vaikka asiasta ohjeistettaisiin tauluilla. Myöskään muu tiedottaminen ei ole auttanut.

Osaavatko liikenteessä liikkujat käyttää oikein leveäkaistateitä? Millaisia kokemuksia sinulla on? Pitäisikö leveäkaistateiden rakentaminen lopettaa?