1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Läskit lähtee laulellen

Sisäpyöräilyn eli spinningin ja karaoken yhdistämällä kuntosali tarjoaa kapakkatunnelmaa, mutta seuraavana päivänä pään sijaan kipeänä voivat olla lihakset.

Kuva: Kati Siponmaa / Yle

Maailmalta pikkuhiljaa Suomeen rantautunut karaokespinning otetaan laulunlyömän kansan parissa innokkaasti vastaan.

- Aika hyvä vastaanotto on ollut ja huomaan, että tätähän uskalletaan tehdä ilman alkoholiakin, sanoo Janika Nousiainen , joka vetää karaokespinningtunteja kemiläisessä Physio Phoenix -kuntokeskuksessa.

Nousiainen myöntää, että suomalaisille tyypilliseen tapaan uuteen asiaan on sytytty hieman hitaasti.

- Vähän on aristeltu ensin, että onko siellä pakko laulaa, mutta tunnilla huomaa, kun huulet alkaa liikkua, vaikkei olisi ollutkaan mikään superlaulaja, Nousiainen hymyilee.

Janika Nousiainen sanoo, että karaokespinningin hyvä puoli on siinä, ettei kuntoilijoiden tarvitse tuijottaa vain ohjaajaa. Kuva: Kati Siponmaa / Yle

Tällä hetkellä tuntien rakenne on sellainen, että karaoketaustoille hoilotetaan pyörien päältä yhtenä kuorona ja välillä nostetaan sykettä keskittyen vauhdikkaaseen musiikkivideoon, jossa lauluhommat voi hoitaa vaikka Madonna.

- Toivottavasti jossakin vaiheessa joku uskaltautuu yksinkin laulamaan.

Ensin karaoke ja sitten bar

Spinning on sisäpyörille rakennettuja teematunteja, joissa pelataan sykkeen nostamisella ja tasaamisella. Puolen tunnin pyöräilyn jälkeen karaokespinning-tunti jatkuu kuntokeskuksen toisessa salissa Therapy barin merkeissä.

- Ensin karaokea ja sitten baariin... nauraa Nousiainen ja jatkaa kertomalla, että Therapy bar tai toiselta nimeltään Flexi bar ei tässä yhteydessä viittaa mihinkään ravitsemusliikkeeseen, vaan liikkeitä tehostavaan joustavaan jumppakeppiin.

- Tarkoituksena on tehdä syvien lihasten hallintaa. Rasvanpoltto käynnistettiin ensin spinningillä ja toinen puoli tuntia tehdään lihaskuntoa eli käydään kaikki lihasryhmät läpi.

Kaksi suosikkia kerralla

Janika Nousiainen on tyytyväinen voituaan tuoda karaokespinningin sekä osaksi omaa työtään että muiden iloksi kuntosalille.

- Tässä yhdistyy kaksi rakasta harrastusta. Olen aikoinaan aloittanut juuri spinningohjaajana ja musiikkia olen harrastanut pitkään, Nousiainen iloitsee.