Vaihtorahana voi saada Schjerfbeck-erikoiskolikon

Lokakuun alussa kannattaa tarkkailla vaihtorahana saatuja kahden euron kolikoita. Taiteilija Helene Schjerfbeckin kuva painetaan kahteen miljoonaan kahden euron kolikkoon. Erikoiskolikoita voi varmimmin saada vaihtorahana Ateneumin taidemuseosta Helsingistä.

Kotimaa
Helene Schjerfbeckin kunniaksi julkaistu juhlaraha.
Kuvasto 2012

Ateneumin taidemuseo ja Rahapaja juhlistavat taiteilija Helene Schjerfbeckin 150-vuotisjuhlanäyttelyn viimeisiä päiviä uudella erikoiskolikolla. Schjerfbeckin kunniaksi lyöty kolikko julkaistaan 5. lokakuuta.

Taiteilijan kuva koristaa kahta miljoonaa kahden euron kolikkoa. Kolikon tunnuspuolen on suunnitellut kuvanveistäjä Erja Tielinen. Erikoisrahat ovat laillisia maksuvälineitä kaikissa euroalueen maissa.

Kolikossa taiteilijan omakuva

Painotuoreen erikoiskolikon voi saada varmimmin Ateneumin lippukassalta, kahvilasta tai kaupasta käteisoston yhteydessä. Rajoituksetta rahaa voi ostaa julkaisupäivästä lähtien Suomen Rahapajan verkkokaupasta ja Rosebud-kirjakaupan Ateneumin myymälästä eri keräilyversioina ja osana rahasarjoja.

Erikoisrahaan on kuvattu yksi näkemys Helene Schjerfbeckin omakuvien sarjasta, jossa taiteilija kuvaa itseään ja vanhenemistaan rehellisesti ja tunteellisesti. Erikoisrahassa on ensimmäistä kertaa Suomessa henkilöaiheinen kuva. Kolikoiden aiheena on perinteisesti käytetty hallitsijoita ja luontokuvia, mutta viimeisten kymmenen vuoden aikana taideaiheet ovat nousseet suosituiksi.

Helene Schjerfbeckin juhlanäyttely on esillä Ateneumissa 14. lokakuuta saakka.