Poliisi jatkaa M.A.D Kuusaa -motoristien toiminnan tutkimista

Kymenlaakson poliisilaitos vahvistaa, että tutkinnan alla olevat törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset liittyvät M.A.D Kuusaa -yhteisöön Kouvolassa. Ennen kuulusteluita, poliisi yrittää saada selkoa toiminnan kokonaisuudesta.

Kotimaa
Mopokypärä, jonka takana istuu ihminen.
Sami Pöntinen / Yle

Kymenlaakson poliisi teki keskiviikkona Kouvolassa etsintä- ja takavarikkoiskun M.A.D Kuusaa -nimisen motoristiyhteisön kerhotiloihin ja muutaman moottoripyöräilijän kotiin. Takavarikkoon lähti pari moottoripyörää, tietokoneita, kameroita ja kännyköitä.

- Valtaosa omaisuudesta on palautettu omistajilleen, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Timo Kuokkanen.

Poliisi tutkii kuva- ja videomateriaalia moottoripyöräajoista ja yrittää selvittää, mitä tien päällä on tarkalleen tapahtunut. Materiaalia on koottu yhteen analysointia varten takavarikoidun kaluston lisäksi Internetistä.

- Motoristit ovat itse ladanneet jonkin verran materiaalia ajotapahtumista nettiin kaikkien nähtäväksi, Kuokkanen toteaa.

Videomateriaalia löytyy ainakin M.A.D Kuusaan Facebook-sivuilta, jota myös poliisi myöntää hyödyntäneensä tutkinnoissa. Poliisi on puhunut joidenkin M.A.D Kuusaan jäsenten kanssa, mutta varsinaisia kuulusteluja ei ole vielä tehty.

- Yritämme hahmottaa, mistä tässä kokonaisuudessa on kyse. Kuulusteluja tehdään sitten, kunalkaa selvitä mitä tien päällä on tapahtunut, ja kun ollaan paremmin selvillä ilmiöstä.

Yritämme hahmottaa, mistä tässä kokonaisuudessa on kyse.

Timo Kuokkanen

Poliisi pääsi motoristien jäljille jo aiemmin vihjeiden perusteella, joten videoita on ehditty katsoa jonkin aikaa. Kuokkanen uskoo, että jatkotoimenpiteitä on luvassa.

- Siellä on senkaltaista toimintaa, jonka uskomme täyttävän törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen tunnusmerkit. Tapauksia on kymmeniä, ehkä enemmänkin.

- Valtaosa tapahtumista on tapahtunut - kuten on toivottua - suljetulla alueella. Mutta meillä on syytä epäillä, että moottoripyörätemppuja, kumin polttoa, kovia nopeuksia, ja ajamista etupyörä ilmassa, on tapahtunut myös yleisillä teillä muun liikenteen seassa.