Sampo-kapteeni toivoo helpompaa kautta

Pielaveden Sampo lähtee hyvistä asemista lentopallokaudelle. Viime talvi oli kova kokemus, kun pelilupasotku vähensi joukkueen pistemäärää. Monista harmeista huolimatta Sampo oli lopulta neljäs. Nyt seura tavoittelee kärkipaikkoja.

urheilu
Lentopalloilija Aki Riihimäki lyömässä palloa
Toni Pitkänen / Yle

Pielaveden Sampo on hyvässä iskussa sarjakauden alkaessa. Sampo on harjoitellut tiiviisti päävalmentajana jatkaneen Jukka Tuovisen opissa. Joukkueen pelaajarinki on entistä laajempi ja pelipaikoista on todellista kilpailua.

Päävalmentaja Jukka Tuovinen pitää joukkuettaan tasaisena. - Meillä ei ole kovia tähtiä. Menestys perustuu hyvään joukkuepeliin.

Uudet kasvot, passari Toni Mäkitupa, venäläinen yleispelaaja Andrey Ankudovich ja keskitorjuja Tommi Siirilä tuovat leveyttä vaihtopenkille. Kapteeni Aki Riihimäki on tyytyväinen porukkaansa.

- Kausi on pitkä ja loukkaantumisia tulee, joten vahvuutta on hyvä olla. Kova kesäharjoittelu on takana ja kausi on taatusti mielenkiintoinen. VaLePa ja Hurrikaani ovat vahvistuneet entisestään, mutta sarja on varmasti tasainen, arvioi Riihimäki.

Jo syksyllä 1993 pääsarjatasolla aloittanut Aki Riihimäki on pelannut jo yli 600 ottelua. Mikäli Sampo etenee keväällä finaaliin asti 35-vuotias Riihimäki saattaa tavoittaa ottelutilaston ykkösen, Sami Juvosen. Nykyinen ennätys on 656 ottelua. Sampo-kapteeni keskittyy kuitenkin rauhassa peleihin. Miehellä on sopimus Pielavedelle kevääseen 2014 asti.

- En ole koskaan laskenut pelimääriä. Otteluennätys tulee, jos on tullakseen. Se ei aiheuta minulle suuria tunteita. Haen hyvää fiilistä yksittäisistä peleistä ja harjoittelusta, se on tärkeää, sanoo Riihimäki 11 SM-mitalin kokemuksella.

Pelitahti on entistä parempi

Mestaruusliigassa pelataan kolminkertainen runkosarja eli 33 peliä. Kauden peliohjelma saa Pielavedellä kiitosta. - Sarja alkaa nyt pari viikkoa normaalia aikaisemmin. Pelejä on tasaiseen tahtiin eikä pahoja ottelusumia tule, sanoo Riihimäki.

Sammon joukkueen harjoituksissa huuli lentää ja pelaajat hymyilevät aidosti. Vääräleukana kunnostautuu etenkin keskitorjuja Tatu Säisä. 29-vuotias Säisä aloittaa jo kymmenennen kautensa SM-tasolla. Kuuden mitalin mies luottaa Sammon pelivireeseen.

- Meiltä löytyy varmasti taisteluasennetta, sillä materiaalimme ei ole ihan sarjan kärkipäätä. Korvaamme puutteita pelaamalla "järkevää" lentopalloa, painottaa Säisä.

Säisän arki sujuu lentopallon lisäksi koti-isänä. - Yhtälö toimii hyvin, kunhan vain pysyy terveenä. Ikää on jo sen verran, että kroppa vähän reistailee välillä.

Tatu Säisällä riittää peli-intoa vielä pitkään. Liigan lisäksi myös cup-pelit antavat puhtia harjoitteluun.

- Ura voi loppua yhteen pahaan loukkaantumiseen, mutta toivottavasti edessä on useita kausia, tuumii Säisä.