Sir Richard Branson esiintyi rennosti Jyväskylässä

Yksi maailman vaikutusvaltaisimmista liikemiehistä, brittimiljardööri Sir Richard Branson vieraili perjantaina Jyväskylässä Nordic Business Forumissa. Virgin-imperiumin luonut Branson tunnetaan pehmeistä arvoistaan yritysjohtajana ja hän korostikin, että yritysten pitää olla inhimillisiä työntekijöitään kohtaan.

Kotimaa
Sir Richard Branson Jyväskylässä
Tenho Tornberg / Yle

Sir Richard Bransonin taival lukihäiriöisestä koulun keskeyttäjästä yhdeksi Britannian rikkaimmista miehistä on vertaansa vailla oleva menestystarina. Häntä pidetään johtavana arvoyrittäjänä. Menestyksen takana ovat pehmeät arvot.

- Yritysten pitää olla ihmillisiä työntekijöitään kohtaan, kuten monet yritykset ovatkin.

- Lopulta yritys on kuitenkin joukko ihmisiä ja se on yhtä hyvä kuin työntekijänsä, Branson filosofoi.

Rennosti ja vapautuneesti median edessä esiintynyt Branson vieraili nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Nykyisin upporikas miljardööri on luonut omaisuutensa tyhjästä. Hän ryhtyi yrittäjäksi jo 16-vuotiaana perustaessaan oman Student-nimisen koululaislehden.

"Pitää uskaltaa uskoa siihen mitä tekee"

Myöhemmin yrittäjyys vei nuoren miehen mukanaan kokonaan ja koulunkäynti jäi kesken. Vuonna 1970 Branson perusti Virgin Records -levy-yhtiönsä, joka nousi menestykseen muun muassa Mike Oldfieldin ja Sex Pistolsin levyjen myötä.

Sittemmin Virgin-imperiumi on laajentunut noin 400 yrityksen ryppääksi, johon kuuluu muun muassa lentoyhtiö, junaliikennettä, mobiililiittymiä ja kolajuomia myyviä yhtiöitä. Bransonin bisnekset ulottuvat myös omaan F1-talliin sekä avaruusturismiin keskittyvään Virgin Galactic -yhtiöön.

Omasta menestyksestään Branson totesi Jyväskylässä sen, että hänellä on ollut mukana myös hyvää onnea.

- Yrittäjän pitää myös lujasti uskaltaa uskoa siihen mitä tekee, kannusti Branson tulevaisuuden menestyjiä.

Viime vuosina Branson on keskittynyt muun muassa hyväntekeväisyyteen. Hyväntekeväisyyden sekä yrittäjyyden eteen tekemästään työstä Ison-Britannian kuningatar Elisabet II aateloi Bransonin vuonna 2000 ja hänellä on oikeus käyttää etunimensä edessä Sir-liitettä.