Joensuun palvelukeskukseen sittenkin vain satakunta työntekijää

Puolustusvoimien palvelukeskus tuo Joensuuhun vain satakunta työpaikkaa. Perjantaina julkistetun muistion mukaan koko palvelukeskus työllistää noin 200 ihmistä, joista Joensuuhun tulee 104.

Kotimaa

Perjantaina julkistettujen tietojen mukaan Puolustusvoimat aikoo sijoittaa vain 104 työntekijää Joensuun palvelukeskukseen. Pääosin kahteen osaan jaettavaan Palvelukeskukseen tulee kaikkiaan noin 200 työntekijää, joista Tuusulaan ollaan sijoittamassa 95.

Tuusula oli Puolustusvoimien ykkösvaihtoehto palvelukekukselle kun sijaintipaikkaa harkittiin.

Vielä keskiviikkona eduskunnan täysistunnossa joensuulainen SDP:n kansanedustaja Riitta Myller puhui, että Pohjois-Karjalassa toivotaan maakunnan saavan palvelukeskuksen työlpaikkamäärään, joka olisi mahdollisimman lähellä kahtasataa.

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) vastasi Myllerille, että tavoitteena on, että henkilötyövuosimäärä on lähellä sitä tavoitetasoa, josta on puhuttu.

Perjantaina puolustusministeriön tiedotteessa todettiin ministerin viitanneen pääesikunnan asiasta laatimaan muistioon, jossa Joensuuhun suunniteltu työpaikkamäärä on 104 ja Tuusulan 95. Muistio suunniteltuine työpaikkamäärineen ei kuitenkaan ole ollut yleisesti tiedossa eikä siihen viitattu keskiviikon budjettikeskustelussa.