Poliisi piiritti taljajousella varustettua miestä Iisalmessa

Erityisen vaarallisen tilanteesta teki se, että vuonna 1968 syntyneellä miehellä oli hallussaan taljajousi ja metsästysnuolia.

Kotimaa

Pohjois-Savossa Iisalmessa oli perjantai-iltana uhkaava piiritystilanne. Poliisi piiritti naisen ja pienen lapsen pahoinpidellyttä keski-ikäistä miestä noin puolen tunnin, kunnes mies saatiin kiinni piiritetyn asunnon ulkopuolelta.

Noin kahdeksan aikaan illalla alkaneessa poliisioperaatiossa oli mukana kolme Pohjois-Savon poliisin yksikköä ja liikkuvan poliisin yksiköitä.

Poliisin mukaan erityisen vaarallisen tilanteesta teki se, että vuonna 1968 syntyneellä miehellä oli hallussaan taljajousi ja metsästysnuolia. Jousi vastaa voimakkuudeltaan keskitehoista metsästyskivääriä.

Mies oli ennen kiinniottoa hylännyt taljajousen ja nuolet lähistölle, mistä poliisi löysi ne.

Pohjois-Savon poliisilaitoksen yleishallintokomisarion Jyrki Haapalan mukaan tilanne olisi kehittynyt erittäin vakavaksi, jos mies olisi halunnut käyttää taljajousta poliisia vastaan.

- Tällaisen hengenvaarallisen aseen hallussapito ei vaadi Suomessa tällä hetkellä mitään lupaa, Haapala huomauttaa.

Pahoinpidelty nainen ja 1-vuotias lapsi pääsivät asunnosta pois jo ennen poliisin tuloa. Nainen teki itse poliisille hälytyksen miehestä.

Poliisi tutkii tapausta naisen osalta törkeänä pahoinpitelynä ja lapsen osalta pahoinpitelynä. Poliisi takavarikoi taljajousen ja metsästysnuolet.