Teksasin cheerleaderit saavat jatkaa raamatunlauseiden parissa

Raamatunlauseiden ja muiden uskonnollisten tekstien käyttäminen cheerleaderien banderolleissa jalkapallo-otteluissa on perinne Kountzessa. Julisteissa on voitu esimerkiksi kiittää Jumalaa voitosta.

Ulkomaat

Yhdysvalloissa Teksasissa lukiolaischeerleaderit ovat saaneet oikeudelta luvan jatkaa raamatunlauseiden käyttämistä julisteissaan. Teksasilainen tuomari päätti asiasta sen jälkeen, kun kirkon ja valtion eroa ajava järjestö oli valittanut käytännöstä koulun tapahtumissa.

Tapaus on viimeisin käänne keskustelussa uskonnon ja julkisten koulujen suhteesta.

Raamatunlauseiden ja muiden uskonnollisten tekstien käyttäminen cheerleaderien banderolleissa jalkapallo-otteluissa on perinne Kountzessa, joka on 2 100 asukkaan pikkukaupunki Houstonin koillispuolella. Julisteissa on voitu esimerkiksi kiittää Jumalaa voitosta.

Kiista sai alkunsa, kun kirkon ja valtion eroa ajava järjestö valitti julisteista koulun rehtorille. Wisconsinissa päämajaansa pitävä Freedom From Religion -järjestö kertoi toimivansa asiassa huolestuneen Kountzen asukkaan puolesta. Järjestön mukaan uskonnollisia viestejä ei lain mukaan saisi sallia julkisen koulun liikuntatapahtumissa.

Koulun rehtori määräsi julisteet käyttökieltoon, vaikka sanookin olevansa järjestön kanssa eri mieltä.

Cheerleaderien asiaa ajamaan ryhtynyt kristillinen Liberty Institute -järjestö taas katsoo, että kiistassa on kyse oppilaiden sananvapauden kahlitsemisesta ja heidän uskonnollisten oikeuksiensa suojelusta. Järjestö sanoo ajavansa asiaa niin pitkään kuin on tarvis.

Lähteet: Reuters