yle.fi-etusivu

Tukkeutuneet viemärit auki Zimbabwessa - kaikki vetävät yhtäaikaa

Yli miljoonan asukkaan Bulawayo on kärsinyt viime aikoina vesikatkoksista. Samanaikaisesta vessojen vetämisestä toivotaan ratkaisu viemäriongelmaan.

Ulkomaat

Zimbabwessa Bulawayon kaupungin viranomaiset ovat turvautumassa omalaatuiseen ratkaisuun avatakseen kaupungin tukkoutuneet viemärit. Päiviä kestäneiden vesikatkosten vuoksi tukkoutuneet viemärit aiotaan avata samanaikaisella vessojen vetämisellä.

Viranomaiset ovat pyytäneet yli miljoonaa kaupungin asukasta vetämään vessansa synkronoidusti lauantaina puoli kahdeksalta paikallista aikaa. Tällä keinolla tukkiutuneiden viemäreiden toivotaan aukeavan.

Kaupungin pormestari Thaba Moyo on ilmoittanut, että sykronoitu vessojen veto tullaan suorittamaan tästä lähtien viikon välein. Yhteisvedolla pyritään estämään tukoksien syntyminen ennen pidempiä vesikatkoja.

Bulawayo on Zimbabwen toiseksi suurin kaupunki. Sateettomuus on johtanut kaupungin vesivarastojen kuivumiseen ja viranomaiset ovat joutuneet säätelemään vedensaantia. Tällä hetkellä kaupunkilaiset saavat vettä joka viikko 72 tunnin ajan.

Sadekausi alkaa alueella marraskuussa.

Lähteet: AP, AFP

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Black Friday

Kulutushysteria oli liikaa – osa kauppiaista nousi kapinaan mustaa perjantaita vastaan: "Älä kuluta, osta laatua"

Tampere

Valtion tuki Tampereen monitoimiareenalle varmistui – "Sehän on hieno uutinen"

Egypti

Egyptin media: Ainakin 85 kuollut hyökkäyksessä moskeijaan

Luonto

Borneon orangeilla on toivoa