yle.fi-etusivu

Strauss-Kahnia koskenut joukkoraiskaustutkinta on keskeytymässä

Kansainvälisen valuuttarahaston entistä pääjohtajaa Dominique Strauss-Kahnia koskeneen joukkoraiskausepäilyn tutkinta on keskeytymässä, kirjoittaa Le Figaro-lehti. Uhrina pidetty nainen on lehden mukaan muuttanut kertomustaan tapahtumista.

Ulkomaat

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n entistä pääjohtajaa Dominique Strauss-Kahnia koskeva raiskaustutkinta on keskeytymässä Ranskassa, kirjoittaa Le Figaro-lehti. Lehden mukaan tutkinta keskeytetään koska aiemmin raiskauksen uhrina pidetty prostituoitu on perunut kertomuksensa.

Alunperin nainen väitti Strauss-Kahnin ja kolmen tämän ystävän pakottaneen hänet seksiin Washingtonissa vuonna 2010. Nyt prostituoitu on kuitenkin muuttanut kertomustaan ja sanonut syyttäjille suostuneensa vapaaehtoisesti seksiin.

Poliisi on lähettänyt tutkintamateriaalin syyttäjille, joiden odotetaan keskeyttävän tutkinnan. Tietoa ei kuitenkaan ole vahvistettu. Joukkoraiskausepäily on osa laajempaa tutkintaa, jossa Strauss-Kahnia epäillään parituksesta.

Dominique Strauss-Kahn joutui eroamaan Kansainvälisen valuuttarahaston pääjohtajan tehtävästä tultuaan pidätetyksi epäiltynä hotellisiivoojan raiskauksesta New Yorkissa viime vuonna. Syytteet hylättiin myöhemmin koska siivoojan kertomusta ei pidetty uskottavana.

Lähteet: Reuters