Asunto tuhoutui erittäin rajussa räjähdysmäisessä tulipalossa Espoossa

Kerrostaloasunto tuhoutui poikkeuksellisen rajussa räjähdysmäisessä tulipalossa Espoon Kivenlahdessa lauantai-iltana. Palon syttymissyy ei ole toistaiseksi tiedossa.

Kotimaa

Kerrostaloasunto tuhoutui täysin rajussa räjähdysmäisessä tulipalossa Espoon Kivenlahdessa lauantai-iltana. Kolmekerroksisen talon ylimmässä kerroksessa olevassa asunnossa ei ollut syttymishetkellä ihmisiä, joten tilanteessa vältyttiin henkilövahingoilta.

Palon syttymissyy ei ollut tiedossa lauantaina ennen puolta yötä. Päivystävä palomestari Riku Rantala Länsi-Uudenmaan hätäkeskuksesta kuvasi tulipaloa poikkeukselliseksi.

- Kyseessä ei ollut tavanomainen huoneistopalo. Syttyminen on tapahtunut räjähdysmäisesti riippumatta siitä mikä aine on ollut kyseessä, Rantala sanoi.

Palon voimakkuutta kuvaa se, että asunnon ulko-ovi rikkoutui räjähdyksen voimasta. Palomiesten saapuessa paikalle liekit löivät ulos ikkunoista. Palomestari Riku Rantala arvioi, että asunnossa oli polttonesteitä tai palo oli kytenyt hyvin pitkän ajan. Espoon poliisi tutkii syttymissyytä.

Palo ei päässyt leviämään, mutta saman rapun muut asunnot evakuoitiin joksin aikaa. Naapuriasuntojen asukkaita ei päästy evakuoimaan heti, koska porraskäytävään levisi palokaasuja ja savua rikkoutuneesta ovesta.

Naapuriasunnossa ollut lapsi kuljetettiin sairaalaan lievän savulle altistumisen vuoksi.

Lähteet: Yle Uutiset