Valelentäjä huijasi itselleen ilmaisen matkan ohjaamossa

Italiassa kiinni jäänyt "valelentäjä" on pidätetty.

Ulkomaat

Italian poliisi on pidättänyt miehen, joka oli huijannut itselleen ilmaisen lentomatkan koneen ohjaamossa esiintymällä lentokapteenina. Mies oli onnistunut matkustamaan italialaisyhtiön lentokoneen ohjaamossa Saksasta Torinoon viime huhtikuussa. Mies ei koskenut koneen hallintalaitteisiin lennon aikana.

Poliisi sai valekapteenin kiinni viime keskiviikkona Torinon lentokentällä jäljitettyään häntä kuukausien ajan. Poliisin mukaan miestä epäillään turvallisuuden vaarantamisesta lennolla ja väärien henkilötietojen käyttämisestä. Viranomaisten lausunnon mukaan mies onnistui väärän henkilöllisyyden turvin ainakin kerran esiintymään lentokapteenina ja matkustamaan ilmaiseksi ohjaamossa.

Myös Facebook-sivullaan mies on väittänyt olevansa lentäjä. Kun poliisi nappasi hänet, miehellä oli päällään lentäjän asu, mutta siinä ei olut minkään yhtiön tunnuksia. Poliisilla ei ole tietoa, aikoiko mies yrittää samanlaista temppua kiinniottopäivänä tai oliko hän onnistunut huijaamaan itsensä lennoille useammin kuin kerran.

Lähteet: AP