1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tornitalot

Ikituurille tulossa näyttävä naapuri

Turun ylioppilaskylään on suunnitteilla uusi näyttävä asuintalo opiskelijoille. Helsingintien varrella olevan Ikituurin tornitalon naapuristoon on tulossa 150 asunnon moderni energiatehokas  rakennus. Talon toivotaan valmistuvan viimeistään kesällä 2015.

Ikituurin 43 metriä korkean tornin naapurustoon on tulossa uusi näyttävä asuinrakennus. Kuva: Kalle Talonen / Yle

Maalämmön lisäksi talossa hyödynnetään myös aurinkopaneeleita ja ehkä tuulivoimaakin. Syksyn ja  talven aikana uudisrakennuksesta järjestetään arkkitehtikilpailu.

-Taloon tulisi lähes 200 asukasta eli suurinpiirtein kaksinkertainen määrä väkeä Ikituurin tornitaloon verrattuna, sanoo Turun ylioppilaskyläsäätiön toimitusjohtaja Mikko Sedig. 

Hänen mukaansa uudesta rakennushankkeesta on tarkoitus järjestää loppusyksyn ja talven aikana arkkitehtikilpailu. Sen pohjalta laaditaan lopullinen kaava.

- Toivomme saavamme hyviä ja mielenkiintoisia ratkaisuja uuden rakennuksen toteuttamiseksi. Siitä ei ole tarkoitus tulla 43-metriä korkean Ikituurin tornin toisintoa. Siis emme havittele mitään kaksoistorneja, sanoo Sedig.

Hän arvioi hankkeen suunnittelun olevan haasteellinen tehtävä.

-Helsingintien läheisyys tuo ratkaistavaksi ison haasteen melukysymysten osalta, ja asettaa myös rakennuksen näyttävyydelle odotuksia. Talon on oltava ohikulkijoiden silmiin kiinnostavan näköinen ja edustava maamerkki samaan tapaan kuin Ikituurin tornitalokin on, toteaa Sedig.