Säiliöalus karilla Tallinnan edustalla - vaaratilanne ohitse

Tallinnan edustalla on tapahtunut merionnettomuus, jossa suurikokoinen tankkeri on ajanut karille. Helsingin meripelastuksen johtokeskuksen mukaan vaaratilanne alkaa jo olla ohitse. Laiva ajoi outoa siksakkia ennen pysähtymistään.

Ulkomaat
Kartta.
Yle Uutisgrafiikka
Karille ajanut tankkeri ja pelastusalus.

Bahamalainen tankkialus on ajanut karille Tallinnan edustalla Aegnan saaren itärannikolla. Yli 200 metrin pituinen Kyeema Spirit -alus on lujasti karilla. Sen pohja on vaurioitunut ja laivaan vuotaa vettä.

Karilleajo tapahtui maanantaiaamuna. Laivalla on 24 henkilöä. Heillä ei ole vaaraa.

- Tilanne on stabiili. Vuoto on saatu hallintaan. Laivan irroitustyöt alkavat myöhemmin, kertoo meripelastusjohtaja Santeri Martikainen Helsingin meripelastuksen johtokeskuksesta.

Hänen mukaansa ympäristökatastrofin vaaraa ei ole.

Alueella tuulee noin kymmenen metriä sekunnissa. Tuuli tulee pohjoisen ja koillisen suunnalta.

Viron viranomaisten mukaan laivalla ei ollut turmahetkellä luotsia, mutta sitä ei merenkulusta annettujen ohjeiden mukaan edellytetäkään. Turman syystä ei ole tietoa.

Tankkerin apuna on useita virolaisia aluksia. Suomen rajavartiolaitos ei ole saanut Virosta avunpyyntöä. Suomen ympäristökeskus ja rajavartiolaitos seuraavat tilannetta.

Kaupallisten laivojen liikkeitä seuraavan Marine Traffic -sivuston mukaan alus on ajanut erikoista siksakkia ennen nykyistä sijaintiaan. Omituinen liike johtuu Martikaisen mukaan siitä, että alus oli ankkurissa ja ankkuri mahdollisesti laahautui hieman. Tämä on Martikaisen mukaan hyvin tavallista.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Lähteet: Yle Uutiset