Useita kuoli joukkopaniikissa intialaispyhätössä

Ainakin yhdeksän ihmistä kuoli ja 30 loukkaantui, kun hindupyhättöön kokoontuneiden joukossa puhkesi paniikki Jharkhandin osavaltiossa.

Ulkomaat

Intian itäosassa Deogharin alueella ainakin yhdeksän ihmistä on kuollut, kun hindupyhättöön kokoontuneessa väkijoukossa puhkesi paniikki. Lisäksi ainakin 30 ihmistä loukkaantui.

Paniikki puhkesi aamurukousten aikana Jharkhandin osavaltiossa sijaitsevassa pyhätössä, jonne oli kokoontunut tuhansia ihmisiä viettämään pyhätön perustajan Thakur Anukul Chandin syntymän 125-vuotismuistojuhlaa.

Viranomaiset kertovat saaneensa tietoja, joiden mukaan paniikin olisivat laukaisseet väkijoukossa levinneet huhut.

The Hindustan Times -lehden lainaama poliisi kertoo, että yli 120 ihmistä pyörtyi. Poliisin mukaan kaikki kuolleet olivat yli 50-vuotiaita. Kahdeksan on naisia ja yksi mies.

Järjestyksenvalvonnasta pyhätön sisällä huolehtivat vapaaehtoiset, mutta he eivät kyenneet pitämään hallinnassa suurta väkijoukkoa, poliisi sanoo. Poliisi valvoi järjestystä pyhätön ulkopuolella.

Intiassa on useasti sattunut vastaavanlaisia välikohtauksia uskonnollisissa seremonioissa, joissa järjestyksenpito on usein riittämätöntä. Viime vuoden tammikuussa yli sata ihmistä kuoli Keralan osavaltiossa, kun pyhätön luona puhkesi paniikki.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset