Koe uusi yle.fi

Raision Loimu mestaruusjahtiin Simo-Pekka Ollin johdolla

Raision Loimu lähtee uuteen lentopallokauteen sarjan mustana hevosena. Viime kaudella joukkue putosi Mestaruusliigan puolivälierissä.

urheilu
Passari Simo-Pekka Olli, Raision Loimu.
Olga Pihlman / Yle

Samalla kun sarjan ennakkosuosikit kasaavat joukkueitaan kovalla rahalla, Raision Loimu on pysynyt pelaajamarkkinoilla maltillisena.

- Meillä on hyvä ja tasainen joukkue, joka ei juhli mahtavilla ja ylivertaisilla yksilöillä. Jyräämme tasaisella materiaalilla. Lisäksi hyökkäyspelissämme löytyy aseita. Kyllä tämä paketti näyttää siltä, miltä haluankin sen näyttävän, sanoo valmentaja Vesa Kujanpää Raision Loimusta.

Paluumuuttaja Italian kentiltä

Loimun tämän kesän nimekkäin pelaajahankinta on Italian ammattilaiskentiltä Suomeen opiskelemaan palannut passari Simo-Pekka Olli.

Emme ole paperilla ennakkosuosikkeja, mutta joukkueemme pystyy haastamaan kenet tahansa liigassa.

Vesa Kujanpää

- Mukava tulla aina takaisin Suomeen ja nimenomaan tänne Raisioon. Täällä pystyy yhdistämään opiskelut ja pelaamisen. Se ei monessa maassa suju. Lisäksi ehtii välillä olemaan kotonakin, kertoo Olli.

Vesa Kujanpää suitsuttaa Ollin taitoja ja kokemusta.

- Hän tuo huikean määrän kokemusta vähän suuremmista piireistä. Onpa hän aika hyvä pelaamaankin, sanoo Kujanpää.

Mestaruusjahtiin yhtenäisenä joukkueena

Raisiossa uskotaan, että tämän vuoden mestaruus heltiää tiiviillä joukkuepelaamisella.

- Emme varmasti ole paperilla monenkaan mielestä ennakkosuosikkeja, mutta eihän papereilla ennenkään ole voitettu. Mielestäni joukkueemme on riittävän tasokas, ja se pystyy haastamaan kenet tahansa tässä liigassa, miettii Kujanpää.

Joukkueen kapteeniksi nimetty Olli haluaa keskittyä alkavaan kauteen peli kerrallaan.

- Tässä menee jo tämänkin päivän pelit ohi jos liian paljon miettii tulevia. Joka peliä kun lähtee voittamaan, niin lopussa nähdään missä ollaan, Olli summaa.