Turun Sanomien väki marssi ulos

Turun Sanomien toimitus marssi maanantaina ulos vastalauseena suunnitelluille irtisanomisille. Yle Turun tietojen mukaan lehteä jäi tekemään vain kourallinen henkilökuntaa.

Kotimaa
TS-Yhtymän työntekijät marssivat ulos työpaikaltaan.
TS-Yhtymän työntekijät marssivat ulos työpaikaltaan.Yleisön lähettämä kuva

Turun Sanomien maanantai-iltapäivän ulosmarssilla otetaan kantaa TS-Yhtymässä ja Turun Tietokuvassa alkaviin yt-neuvotteluihin.

Toimituksen työntekijät pukeutuivat maanantaina mustiin ja sytyttivät aamulla hautakynttilöitä lehtitalon edustalle.

Yle Turun saamien tietojen mukaan suurin osa toimituksesta poistui työpaikoiltaan. Lehteä jäi tekemään iltapäivällä vain noin 10 henkilöä, kun normaalisti paikalla on yli 50 henkilöä.

Turun Sanomien vastaavan päätoimittajan Kari Vainion mukaan lehti ilmestyy tiistaina normaalisti ulosmarssista huolimatta.

TS-yhtymä on ilmoittanut aloittavansa yt-neuvottelut, jotka koskevat TS-yhtymän sekä Turun Tietokuvan henkilöstöä eli noin 400:ää henkilöä.

Irtisanomisia tulee enintään 80.

Turun Sanomissa useita yt-neuvotteluja

Nyt alkavat yt-neuvottelut ovat viidennet toimitusta koskevat kolmen vuoden aikana. Edelliset neuvottelut saatiin loppuun kesällä.

Säästöohjelman taustalla on yhtiön mukaan vuoden alussa tilattaville sanomalehdille tullut arvonlisävero, joka on lisännyt media-alan epävarmuutta. Työntekijät ovat järkyttyneitä irtisanomisuhan laajuudesta.

Pääluottamusmies Erja Hyytiäisen mukaan on vaikea kuvitella, että työt voitaisiin tehdä nykyistä pienemmällä henkilöstömäärällä.