1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ruovesi

Muroleessa uhkaa taas bussimotti

Ruoveteläiset pelkäävät jäävänsä ilman julkista kyytiä Muroleen ja Kekkosen suuntaan. Autottomien vanhusten on vaikea lähteä apteekkiin tai terveyskeskukseen.

Ruovesi
Linja-autopysäkin merkki
Hanne Kinnunen / Yle

Ruoveden Muroleessa ja Kekkosessa jatkuu epätietoisuus julkisen liikenteen tulevaisuudesta. Tilanne huononi jo viime vuonna, kun ELY-keskus lopetti alueen kautta Tampereen ja Ruoveden väliä kulkevan bussiliikenteen ostot.

Nyt Ruoveden kunta on ostanut asiointiliikennettä, joka on pyritty niveltämään kouluvuoroihin ja kutsutakseihin. Säännölliseen linjaliikenteeseen verrattuna järjestelmä on kuitenkin monimutkainen.

Lisäksi tulevaisuus on epävarma, toteaa Muroleen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Leo Laine.

- Tällä hetkellä asiointiliikenne on toiminut, kun siihen ja koululiikenteeseen on pystytty yhdistämään muitakin mahdollisuuksia. Mutta huonolta näyttää, jos ei se tästä parane. Eläkeläisten, joilla ei ole edes autoa, on vaikea lähteä Ruovedelle apteekkiin tai terveyskeskukseen.

Leo Laine toteaa yhdeksi keskeiseksi ongelmaksi, että Tampereelle tai Ruovedelle vielä pääsee Muroleen-Kekkosen alueelta, mutta matka takaisin on jo paljon vaikeampi.

Nyt pyörivän asiointiliikenteen tulevaisuuskin riippuu käyttäjämääristä.

Lue seuraavaksi