Tshekin poliisi pidätti myrkkyviinatehtailusta epäillyt

Metanolin ja etanolin myrkyllinen seos on tappanut jo 25 ihmistä Tshekissä sitten syyskuun alun. Poliisin mukaan kaksi pidätettyä tehtailivat ja möivät myrkkyviinaa tahallaan.

Ulkomaat

Tshekin poliisi kertoi maanantaina pidättäneensä kaksi ihmistä, joita pidetään vastuussa kymmeniä ihmisiä tappaneen alkoholin tehtailusta. Metanolipitoinen alkoholi on tappanut Tshekissä jo ainakin 25 ihmistä ja sairastuttanut kymmeniä.

Poliisin mukaan pidätetty kaksikko on tahallaan valmistanut ja toimittanut metanolin ja etanolin seosta Tshekin alkoholimarkkinoille. Poliisi sanoo tietävänsä, mistä myrkkyviina on peräisin ja kuinka se on päätynyt kauppoihin.

Syyttäjä Roman Kafka sanoi, että kahta henkilöä saattaa odottaa 12 - 20 vuoden vankeus tai jopa elinkautinen, jos heidät todetaan syyllisiksi.

Metanolimyrkytys on tappanut 25 ihmistä sitten syyskuun alun. Lisäksi 40 on joutunut sairaalaan, heistä osalla on vakavia vammoja ja heitä pidetään lääketieteellisessä koomassa. Osa on sokeutunut.

Syyskuun 14. päivänä tshekkiviranomaiset kielsivät kotimaisen alkoholin myynnin maassa ja viikkoa myöhemmin kiellettiin myös maastavienti. Poliisi etsii yhä jopa 15 000 litraa myrkyllistä viinaa Tshekistä.

Lähteet: AFP