1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Santaparkin kesä oli ennätyksellinen

Santaparkin valmistautuu 15. toimintavuoteen ennätyksellisen kesäkauden jälkeen. Santapark Oy:n toimitusjohtajan Ilkka Länkisen mukaan edellinen tilikausi oli voitolliseksi ja mennyt kesä oli ennätyksellisen hyvä. Santaparkin kävijämäärä viime kesäkaudella kasvoi yli 20 prosenttia. Puoluekokousten ja muutaman muun suuremman tapahtuman ansiosta kesäkauden tulos kasvoi peräti 49 prosenttia.

Joululuola SantaParkin sisäänkäynti Rovaniemellä. Kuva: Raimo Torikka / Yle

Santaparkin toimitusjohtajan Ilkka Länkisen mukaan Santaparkissa valmistaudutaan parhaillaan talvikauteen positiivisin odotuksin ja uudistetuin sisällöin.

-Meillä on Santaparkin 15. toiminnallinen vuosi alkamassa ensi vuonna ja siihen liittyen halutaan lisätä tietenkin sitä toimintaa ja tekemistä, mutta kyllä tässä hieman kansainvälisempää julkistustakin on tulossa.

Santaparkin sisätilojen osalta tämä tarkoittaa uudistumista. Muutostöitä tullaan tekemään useammassa paikassa. Parhaillaan muun muassa entisen sisääntuloalueen jääbaarin tilalle on rakenteilla postitoimisto. Ilkka Länkisen mukaan suuri muutos on lisäksi tulossa keskusaukiolle, jonne rakennetaan uusi aktiviteettialue uuden yhteistyökumppanin kanssa.

-Pieniä muutoksia on tullut jokaiseen sesonkiin, mutta nyt ollaan tekemässä sellaista isompaa sisältötuotannon uudistusta, mutta julkistetaan se sitten kun kaikki on valmista.

Tulosta alkaa tulla

Santas Holding osti Santaparkin liiketoiminnan vuonna 2009. Yhtiön suurimpina omistajina Ilkka Länkinen ja Katja Ikäheimo-Länkinen aloittivat Santaparkin kehittämisen haluamaansa suuntaan. Nyt toimintaa on pyöritetty yrittäjäpariskunnan voimin lähes neljä vuotta. Toimitusjohtaja Ilkka Länkinen on tyytyväinen kehitykseen.

-Kyllä me ollaan tosi tyytyväisiä, edellinen päättynyt tilikausi oli jo voitolla ja nyt asiakasmäärät ovat nousussa. Meillä kasvoi kesällä asiakasmäärät yli 20 % ja venäläiskysyntä nyt tulevana joulun-uudenvuoden aikaan näyttää todella hyvältä.

Santaparkin talvikausi alkaa 24.marraskuuta kun ovat avataan matkailijoille, mutta jo sitä ennen Santaparkissa järjestetään Suvi Teräsniskan konsertti 22.11.