Koe uusi yle.fi

Toriparkkilausunnot kritisoivat hanketta

Turun kaupunginhallitus muutti oleellisesti Turun hallinto-oikeudelle tarkoitettua lausuntoa keskustan asemakaavasta tehdyistä valituksista. Kaava mahdollistaa maanalaisen pysäköintilaitoksen rakentamisen. Alkuperäinen lausuntoehdotus olisi pitänyt suunnitelmaa lainmukaisena. Nyt vallalle pääsi kielteisempi kanta.

maankäytön suunnittelu (yhdyskuntasuunnittelu)
Turun kauppatori.
Yle Uutisgrafiikka

Hyväksytyksi tuli vihreiden Katri Sarlundin tekemä muutosehdotus, jonka mukaan asemakaavassa ei ole korjattu niitä puutteita, joiden vuoksi korkein hallinto-oikeus kumosi sen aiemmin. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen luvuin 8 - 5. Vähemmistön muodostivat neljä kokoomuslaista ja yksi Sdp:n edustaja.

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtasen alkuperäisessä lausuntoehdotuksessa todettiin, että kaavapäätös on lainmukainen, joten valitukset tulisi hylätä.

Myös toriparkin esisopimuksesta annettava lausunto muuttui alkuperäisestä. Hyväksytyksi tuli jälleen Katri Sarlundin ehdotus, jonka mukaan esisopimus ei ole kaupungin edun mukainen. Äänestysnumerot olivat nyt 7-5. Rkp:n edustaja äänesti tyhjää.

Lausunnot on tarkoitus alistaa vielä valtuuston käsiteltäväksi. Viime kesäkuussa valtuusto hyväksyi keskustan kaavamuutoksen tiukan äänestyksen jälkeen yhden äänen erolla.