1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Suur-Savon Sähkö parantaa toimitusvarmuutta taajamissa

Sähköyhtiön liikevaihto pieneni, mutta liikevoitto kasvoi alkuvuonna. Konserni aikoo lähivuosina satsata sähkökatkojen ennaltaehkäisyyn.

Kotimaan uutiset
Korkeajännitepylväs
Yle

Suur-Savon Sähkö parantaa toimitusvarmuuttaan kuluvana ja tulevina vuosina kaapeloimalla taajamien syöttöjohtoja. Sähköverkkoon konserni on alkuvuoden aikana investoinut 14,8 miljoonaa euroa. Tästä merkittävä osa on käytetty maakaapelointeihin.

- Ensi vuodelle satsataan toimitusvarmuuteen eli maakaapelointiin vielä enemmän. Alustavia keskusteluja asiasta on jo käyty, kertoo hallituksen puheenjohtaja Mikko Hentinen.

Alkuvuoden lumikuormista aiheutui konsernille noin miljoonan euron lisäkustannukset. Viime vuonna lumi- ja tuuliongelmista koitui yhtiölle noin 2,5 miljoonan euron nettokustannukset.

Myös etäluettavien mittareiden asentaminen asiakkaille jatkuu. Etäluettavia mittareita on asennettu yhteensä jo noin 82 000 kappaletta eli yli 80 prosentille asiakkaista.

Liikevaihto pieneni, voitto kasvoi

Suur-Savon Sähkö -konsernin liikevaihto on pienentynyt 1,2 prosentin verran edellisvuodesta. Liikevaihtoa kertyi reilut 117 miljoonaa euroa. Liikevaihdon väheneminen johtui edellisvuotta pienemmästä sähkön markkinahinnasta.

Konserni teki kuitenkin kuluneen kahdeksan kuukauden aikana liikevoittoa 10,5 miljoonaa euroa, mikä on 1,8 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisvuonna vastaavana aikanna.

Tulos ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja oli 10,3 miljoonaa euroa, missä kasvua edelliseen vuoteen oli 0,1 miljoonaa euroa.

Lue seuraavaksi