Aikalaiset tukevat: Mieto kilpaili puhtaasti

Juha Miedon ruotsalaiset ja norjalaiset kilpakumppanit hiihtoladuilta eivät usko Miedon sivakoineen dopingin siivittämänä.

urheilu
Juha Mieto miesten 15 kilometrillä hiihdon MM-kilpailujen esikisoissa 1977 Lahdessa.
Juha Mieto miesten 15 kilometrillä hiihdon MM-kilpailujen esikisoissa 1977 Lahdessa.Kalle Kultala

Sekä ruotsalainen Thomas Wassberg että norjalainen Oddvar Brå uskovat että väite Miedon doping-kiinnostuksesta ei pidä paikkaansa. Norjalainen Ove Aunli sanoo suoraan olevansa varma, että Mieto kilpaili puhtaasti

Ruotsalaisissa ja norjalaisissa tiedotusvälineissä Juha Mieto on noussut otsikoihin Sinivalkoinen valhe –dokumentin uutisoinnissa. Muita elokuvan kohuväitteitä ei uutisissa ole juuri nostettu.

Väite Juha Miedon doping-kiinnostuksesta ei uppoa hiihtäjäjätin kanssakilpailijoihin. Thomas Wassberg sanoo Expressen –lehden haastattelussa että hän ei usko väitteeseen, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

Norjalainen hiihtäjälegenda Oddvar Brå puolestaan sanoo VG Nett –julkaisussa, että hän on toivonut ja uskonut Miedon kilpailleen puhtaasti.

Hiihtäjät, jotka jäivät kiinni dopingista, tai joita epäiltiin dopingista olivat huipulla vain lyhyen aikaa. Mieto sen sijaan hiihti huipulla vuosi toisensa jälkeen sanoo Oddvar Brå.

Ove Aunli puolestaan sanoo suoraan olevansa lähes sataprosenttisen varma, että Juha Mieto kilpaili puhtaasti.