Hyppää sisältöön

Metsänmakua hirvipataan

Hirvenmetsästys alkaa lauantaina. Nyt on viimeinen aika kaivaa loput vanhat hirvenlihat pakkasesta. Erinomainen riistaruoka on Metsämiehen hirvipata. Herkullinen pata syntyy myös lavasta kun vain malttaa kypsyttää lihaa pari tuntia. Pihlajan- ja katajanmarjoilla saa herkullista metsänmakua hirvipataan.

Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle

Metsämiehen hirvenlihapata

n. 400 g hirven lapaa tai etuselkää

Pihlajan- ja katajanmarjoja voit kuivata esim. tarjottimella pöydällä.

Martta Eeva-Maija Laurila

100 g pekonia

1-2 sipulia

2 rkl vehnäjauhoja

1 dl kuivattuja sieniä

5 murskattua katajanmarjaa

10-15 pihlajanmarjaavajaa

½ litraa vettä1 kasvisliemikuutio

½ dl ruokakermaa(suolaa, mustapippuria, timjamia)

Laita sienet likoamaan noin 1 dl vettä. Suikaloi liha ja pekoni. Laita ensin pekoni pataan ja kun niistä alkaa irrota rasvaa, lisää hirvenlihat pataan. Anna lihojen ruskistua. Lisää viipaloidut sipulit ja anna niiden kuullottua. Lisää lihojen päälle pari ruokalusikkalista vehnäjauhoja, sekoita hyvin.

Lisää vesi, liemikuutio ja sienet liotusliemineen pataan sekä murskatut katajanmarjat ja pihlajanmarjat. Anna padan muhia hiljaisella tulella 1-½ tuntia, kunnes liha on mureaa. Kaada joukkoon ruokakerma, ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa ripaus mustapippuria, timjamia ja suolaa.

Tarjoa keitettyjen perunoiden ja puolukkahillon tai pihlajanmarjahyytelön tai karpaloiden kanssa.

Pihlajanmarjoja ja katajanmarjoja voit kuivata esim. tarjottimella pöydällä. Laita sitten kuivatut marjat lasipurkkiin. Säilytä valolta suojattuna.