Mannerheim-näyttelijä on yhä jumissa Nairobissa

Telley Savalas Otienon tulo Suomen Marsalkan ensi-iltaan näyttää epätodennäköiseltä. Elokuvan kenialainen ohjaaja Gilbert Lukalia on kuitenkin saapumassa Suomeen.

kulttuuri
Telley Savalas Otieno
Telley Savalas OtienoKen Saan / Yle

Suomen Marsalkka -elokuvan päänäyttelijä, kenialainen Telley Savalas Otieno ei vieläkään ole saanut viisumia tullakseen Suomeen elokuvansa ensi-iltaan. Suomen Marsalkka saa ensi-iltansa perjantaina Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla sekä Yle Areenassa.

Viisumiongelmat tulivat näyttelijän tietoisuuteen viime viikolla. Otienon mukaan ne johtuvat hänen vanhasta avioliitostaan Italiassa ja avioeroon liittyvistä epäselvyyksistä, joiden vuoksi hän ei ole saanut viisumia Schengen-alueelle.

- Olisin halunnut nähdä yleisön yllätyksen ensi-illassa. Elokuva ei ole karikatyyri Mannerheimista eikä politiikkaa eikä propagandaa. Se on kaunis, yksinkertainen elokuva Mannerheimista, kertoo Otieno puhelimitse Nairobista.

- Olisin halunnut kertoa taiteilijana yleisölle, millaisen tulkinnan teimme Mannerheimista. Me teimme elokuvan, joka perustuu tunteisiin. Minulla on ollut ongelmia naisten kanssa, kuten Mannerheimillakin.

Elokuvan käsikirjoittaja Emma Taulo sanoo, että tuotatantotiimi toivoo yhä, että Otieno saisi viisuminsa ja pääsisi perjantai-illaksi Suomeen. Taulon mukaan elokuvan ohjaajan pitäisi sen sijaan olla jo matkalla Suomeen.