Jari Räsänen: Paskatuomio

Entinen hiihtäjä Jari Räsänen on hyvin pettynyt Helsingin hovioikeuden antamaan tuomioon. Räsänen tuomittiin vuoden ehdolliseen vankeuteen törkestä petoksesta. Räsänen arvostelee kovin sanoin Helsingin käräjä- ja hovioikeutta.

urheilu
Jari Räsänen
Jari RäsänenKimmo Mäntylä / Lehtikuva

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi viime kesänä Jari Räsäsen törkeästä petoksesta vuoden ehdolliseen vankeuteen. Käräjäoikeus katsoi, ettei Räsänen ollut puhunut totta vuosien 1999 ja 2000 STT:n vahingonkorvausoikeudenkäynnissä, joissa Räsänen vaati kovia vahingonkorvauksia Suomen tietotoimistolta.

STT oli uutisoinut vuonna 1998 Räsäsen käyttäneen kasvuhormonia. Helsingin käräjäoikeus totesi viime kesänä antamassaan tuomiossaan, että Räsänen on käyttänyt ainakin EPO-hormonia. Nyt Helsingin hovioikeus päätyi samaan tuomioon kuin käräjäoikeus.

Entinen hiihtäjä Jari Räsänen on hyvin pettynyt hovioikeuden tuomioon.

- Paskatuomio, totesi Jari Räsänen Yle Uutisille.

Räsänen arvostelee oikeuslaitoksia

Räsänen arvostelee kovin sanoin Helsingin käräjäoikeutta ja hovioikeutta, jotka molemmat siis tuomitsivat Räsäsen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä petoksesta. Räsänen sanoo Yle Uutisille, että tuomioistuimet ovat tehneet ratkaisunsa oletusten perusteella.

- Tässähän nyt käräjä- ja hovioikeus ovat tehneet päätöksensä pelkkien olettamusten perusteella eli Kari-Pekka Kyrön kertomusten perusteella. Voisikin sanoa, että Helsingin käräjäoikeus ja Helsingin hovioikeus ovat oletustoimistoja, Räsänen sanoo tuohtuneena.

Jari Räsänen ei ole vielä päättänyt, lähteekö hän hakemaan valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

- Tätä on kestänyt nyt kohta viisitoista vuotta. Minua ja puolustustani ei ole kuunneltu tähänkään saakka. Pitäisiköhän tämän antaa olla tässä, pohtii Räsänen.

Vähäsöyrinki ei kommentoi

Helsingin hovioikeus tuomitsi myös entisen hiihtovaikuttajan Pekka Vähäsöyringin törkeästä petoksesta yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Oikeus katsoi, että myös Vähäsöyrinki oli laiminlyönyt velvollisuutta pysyä totuudessa aiemmissa STT:n vahingonkorvausoikeudenkäynneissä. Pekka Vähäsöyrinki ei halua kommentoida saamaansa tuomiota millään tavoin.

- Minä eikä päämieheni Pekka Vähäsöyrinki kommentoi tätä tuomiota millään tavalla, sanoi Vähäsöyringin asianajaja Jorma Ipatti Yle Uutisille.