Tyysterniemen tyhjässä koulussa ilkivaltaa

Koulu on ollut tyhjillään jo vuosia. Rakennuksen omistaja on nyt joutunut turvautumaan ilkivallan takia vartiointiliikkeeseen.

Pallo-Tyysterniemi
Tyysterniemen koulu Lappeenrannassa on kokonaan poissa käytöstä.
Yle

Kolme vuotta tyhjillään olleen Tyysterniemen koulun purkaminen Lappeenrannassa on viivästynyt, sillä kaava uutta aluetta varten ei vieläkään ole valmis. Koulualueelle on suunnitteilla asuinalue.

- Olemme jääneet odottamaan luontoselvitystä ja selvitystä muun muassa viemäröinneistä sekä rannan käsittelystä, kertoo Lappeenrannan vs. kaupunginarkkitehti Erkki Jouhki.

Luontoselvityksessä selvitetään esimerkiksi alueen linnustoa. Jouhkin mukaan luontoselvityksessä ei ole kuitenkaan odotettavissa mitään, mikä muuttaisi jo tehtyjä suunnitelmia merkittävästi.

- Tarkoituksena on tuoda kaava talven aikana käsittelyyn. Luonnos on mahdollisesti kuultavana vielä tämän vuoden puolella, Jouhki sanoo.

Lemminkäisen omistaman rakennuksen purkutyöt aloitetaan vasta kaavan mentyä läpi.

Palomiehiä, laskuvarjojääkäreitä – ja ilkivaltaa

Vaikka Tyysterniemen koulu on tyhjillään, ei se aivan autiona ole ollut. Lappeenrannan palolaitos on saanut luvan käyttää rakennusta savusukellusharjoituksiin ja laskuvarjojääkärit talonvaltausharjoituksiin.

Lemminkäiseltä kerrotaan, että kouluun on kuitenkin menty myös luvatta.

- Kyllähän taloon, missä ei mitään ole, pesiytyy valitettavasti aina jotain, kertoo Lemminkäisen aluejohtaja Seppo Tokkola.

Lemminkäinen on joutunut palkkaamaan vartiointiliikkeen, sillä koululla on tehty myös ilkivaltaa.

- Vähän väliä olemme joutuneet laittamaan ovia uudestaan umpeen, sillä sisälle on menty. Myös ikkunoita on rikottu, Tokkola sanoo.

Paloautojen pihaan pääsyn takia aluetta ei olekaan aidattu tai pääsyä pihaan muutoin estetty.

Tyysterniemen koulu yhdistettiin elokuussa 2006 Voisalmen kouluun. Vuoden 2009 syksynä opetus lakkautettiin kokonaan Tyysterniemen koulurakennuksesta.